| AnetteBurnier a întrebat:

Există vreo boală care constă în pierderea memoriei( în legătură cu identitatea, cunoscutii, memorii) dar păstrarea IQ-ului? A lucrururilor invatate de exemplu la o lectie de matematica?
Multumesc!

10 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Nu prea. Sunt boli cu care te nasti, de ex cele din sfera autismului, sunt cativa oameni autisti care sunt foarte destepti, schzofrenie (bine, se poate si dobandi dar de regula te nasti predispus la ea), Alzheimer, Parkinson, Creutzfeldt-Jakob, Pick, sifilis, Wernicke-Korsakoff etc. Astea sunt cam toate bolile care pot cauza pierderea memoriei. Varianta pe care ai spus-o tu nu prea e posibila pentru ca daca iti pierzi memoria uiti si informatiile pe care le-ai dobandit in diferite domeni. Desigur ca IQ-ul se pastreaza si un om cu un IQ mai mare o sa desluseasca mult mai usor o carte decat altii, chiar daca are amnezie.
Si amnezia poate fi provocata si de traumatisme. Au fost cazuri in care oamenii dupa ce s-au lovit la cap au inceput sa vorbeasca brusc chineza sau le-a crescut IQ-ul. Creierul uman e o enigma, nimeni nu a reusit sa descopere in totalitate cum functioneaza el.

| sierra1 a răspuns:

Deci ințeleg că vrei să dai vina - pentru nota nașpa de la mate - pe vreun virus sau microb ce ți-aș șters memoria matematică

| AnetteBurnier explică (pentru sierra1):

Nu, dragă, sunt şef de promoție, n-am nevoie de boli ca să nu învăț. Întrebarea e pentru un studiu de caz. Oricum am găsit răspunsul. O zi bună!

| sierra1 a răspuns (pentru AnetteBurnier):

Spune-ne și nouă secretul (răspunsul) să ajungem și noi șefi de promoție (apropo, ești sefă de promoție în banca in care stai?)

Scuză-mă dar... Ai probleme?
Dacă nu ştii ce e un şef de promoție vezi-ți de treaba ta şi nu te amesteca. Totuşi pentru cultura ta generală am să-ți explic. Un şef de promoție este un elev care a trecut prin cei 4 ani (generală) în stare perfectă. Adică are numai 10 la toate materiile. Secretul este foarte foarte multă muncă. Fără prieteni, fără vacanțe, fără prea multă viață personală. Totuşi, nu, un tocilar nu poate ajunge şef de promoție decât dacă nu este tocilar. Pentru că trebuie să gândeşti foarte mult, nu să toceşti.

"Un şef de promoție este un elev... în stare perfectă."

vaaaai, sunt prefund uimit de istețimea ce sălășuiește in tine.
Mă mir - cum de te-ai molipsit de boala uitării-de-matematică

De ce atribui complementul altui verb? Văd că eşti "prefund" mişcat. Şi foarte inteligent cu siguranță.

E bine că ai sesizat asta

| HaneloreOlga9 a răspuns:

La persoanele inaintate in varsta e Alzheimer, pentru tine n.am idee.

| AnetteBurnier explică (pentru HaneloreOlga9):

Wtf?! Ce e cu răspunsurile astea dezolante? Eu sunt as la matematică, n-am nevoie de boli, mulțumesc.
Întreb care este fenomenul care este definit printr-o situație exemplificată pentru un studiu personal. Vreau să scriu o carte despre asta. Vai, cum treceți voi repede la judacată!