Lasă-l în pace să învețe, bravo lui că e dedicat. Dacă forțează prea tare o să-și dea seama singur și o să reducă timpul, nu e nevoie să intervii tu și să nu-l lași să învețe.
Și nu înțeleg de ce ți se pare vârsta de 16 ani nepotrivită pentru a învăța o limbă străină? Sunt copii care încep să învețe limbi străine din grădiniță.
Eu invatam engleza de 20 de ani cand m-am mutat in Irlanda de Nord si felul cum vorbesc localnicii e altceva decat ce inveti din carti.
Oricum chiar daca nu va pleca tot e bine sa stie engleza.
Amuzant. Cum oare de nemernicii astia chinuie cu limbi straine copiii in scoala incepind din gradinita chiar! P.S. Ca sa mearga mai bine, ca 6 ore e mai mult decat suficient, ar fi frumos sa combine engleza cu inca o limba utila, gen germana sau chineza, poate chiar rusa (nu fac misto, daca asta pare).
Limba engleza este foarte mare se învată cu anii 1, 2, 3 Se învată treptat. Este bine să stie lucruri generale la început, chestii sa se descurce. De Unde pot să iau autobuzul cutare, cum pot face rost de cutare, etc.
E foarte bine ca are în mine ce vrea să facă și că învață cu spor o limbă străină, însă ar trebui să învețe totuși mai puține ore fiindca mintea o ia razna sau cel puțin să facă pauze. Oricum dai sfatul sa se mai relaxeze puțin.
Desigur ca e bine sa invete noi limbi, ajuta la cresterea memoriei si iti reimprospateaza cunostintele, insa, nu e bine ca face atat de mult, deoarece nu va dura mult si va uita din nou, are 2 ani, desigur este de ajuns pentru a invata engleza, ea nu este atat de complicata, eu de exemplu cand eram clasa a 4-a nu stiam engleza bine,imi era foarte greu,deoarece nu eram avansata,insa,vara,aveam mult timp liber si am reusit sa o invat foarte usor,nu prin lectii de engleza, de fapt faza e ca, ca sa inveti engleza, in primul rand trebuie sa inveti sa o poti vorbi, folosi si scrie, iar dupa poti invata regulile, o metoda care pe mine m-a ajutat sa invat engleza in mai putin de 3 luni,este sa privesti multe filme in engleza,insa cu subtitre, sa citesti texte, iar asa e posibil sa citesti cat mai repede, un lucru sa fie clar sa nu cumva sa caute pe dictionare online, cel mai bine e pe alea sub format de carte, sper ca te-am ajutat si pe tine si pe fratele tau
Macar da rezultate daca tot invata engleza 6 ore pe zi? Daca nu, pierde timpul degeaba.