Hey!
1. Dragostea se stinge daca persoanele respective nu sunt impreuna. Mama ta are anumite nevoi si nu se stie niciodata daca tatal tau reuseste sa fie loial acolo unde este. Intelegerea lor si relatiile lor nu ar trebui sa te preocupe atata timp cat primesti niste bani de la ei... chiar daca la partea cu suportul moral stau rau.
2. Ar fi bine s-o lasi sa munceasca. Mai e putin si incepe scoala ceea ce e super. Poti spune ca ai teme, sa lucrezi suplimentar sau chiar sa te prefaci ca lucrezi (sa lucrezi mult mai incet) daca esti obosit. Daca iti spune ceva ii reprosezi ca ai nevoie de invatatura pentru a ajunge undeva in viata. Imi pare rau sa-ti spun asta dar nu ai cum s-o schimbi la batranete.
3. Vezi ca nu scapi la 18 ani. Scapi de aici daca pleci la facultate. Sfatul meu ar fi sa inveti cat poti de bine (vezi punctul 2) si sa ajungi la o facultate la buget. O sa stai la camin probabil dar dupa un timp te poti angaja. Macar scapi de baba si poti sa ajungi independent... chiar daca nu o sa ai cine stie ce bani.
Poate te ajuta tatal tau cu bani sau chiar si mama ta chiar daca e cum e...
4. Exista sansa de a putea negocia cu batrana daca te pricepi la asta. Daca are o parte sensibila poti spune lucruri precum "Am si eu o copilarie si pe asta o pierd...", daca nu te lasa sa inveti poti reprosa "Acum nu invat si mai tarziu ce fac? Ajung sa am un amarat de salariu minim?". Sa nu faci vreodata referire la ei chiar daca sunt prosti/scarbosi sau cum or fi caci pierzi mult. Trebuie sa te pui bine cu ei macar cat sa-ti dea putina libertate.
Daca te comporti mai rau o sa-ti fie mai rau, o sa te tina mai din scurt. Alta sansa ar fi sa negociezi. "Daca fac x pot si eu sa merg la scaldat (sau ce vrei tu) caci oricum nu am fost nicaieri de mult..."
5. Naspa cu fumatul. O sa-ti fie greu sa te lasi dar daca ai vointa necesara te poti lasa. Ideea e sa nu cedezi dupa primele 2-3 saptamani. Gandeste-te la bani daca nu te intereseaza atat de mult sanatatea. Ai nevoie de bani (resurse) pentru a ajunge independent.
6. Cred ca toti avem batrani care tin cu PSD in familie Nu incerca sa te certi cu ei daca ii vezi inradacinati in convingerile lor. Iese urat.
7. Nu o sa te asculte nimeni din familie pana cand nu o sa ajungi peste ei. Pentru asta ai nevoie de o educatie si de bani. Pana atunci o sa te tot vada ca pe un copil prost.
8. Nu este asa in toate familiile... unii o duc mai rau (stiu, surprinzator) dar multi o duc mult mai bine. Exista cazuri si cazuri.
9. Se poate sa ramai la scoala dupa ore? Mai face cineva ore in clasa voastra dupa voi? Daca nu atunci poti sa incerci sa vorbesti cu dirigintele/diriginta si sa-i spui ca ai vrea sa iti faci temele la scoala caci acasa nu te poti concentra/ e un mediu nociv. Ideea e sa minti batrana in legatura cu programul (daca se poate) si sa stai 1 ora in plus zilnic pentru a face teme sau a a scapa putin de ea pur si simplu. Mai mult bate la ochi.
10. Totul tine de gandirea ta. Se spune ca oamenii care reusesc sa depaseasca mai multe lucruri in viata devin exceptionali. Exista foarte multe persoane care nu reusesc insa si recurg la chestia spusa de tine. De ce ai face asta cand mai ai 3 ani si scapi? Daca ajungi undeva bine departe de toti prostii astia?
Pentru 3 ani sacrifici alti 17... nu este o afacere prea buna.
Succes!
Mersi frate, ai scris foarte mult
O sa iau aminte ce ai scris aici, in fond, am stat si eu aseara dupa ce am scris intrebarea si mi-am pus in minte sa o las mai usor. Traind la tara, am multe responsabilitati, este normal, o sa imi dedic de acum si timp pentru mine, usor, usor ma distrug singur daca o tin in ritmul asta.
Mersi ca ai citit tot ce am scris, nu am spus nimic nimanui, supararile si frustrarile pe care le am, dar aici parca am varsat 40% din ce am pe suflet.
Mersi din nou, frate, sanatate!
Https://www.youtube.com/watch?v=mxOavdNFWbs&feature=youtu.be
ia și răcorește-te
Spune-i lui taica-tu despre maica-ta. Mai tarziu o sa fie prea tarziu.
Maica-ta are si ea nevoile ei fiziologice, si nu are taria de caracter sa se infraneze. Pe de alta parte, si taica-tu e de vina ca a plecat (singur). Si-a asumat un risc si daca il mira ce afla de la tine inseamna ca e cu capul in mana.
Rugaciunea inimii. Asta e cea mai buna in contexte ca acestea.
Noroc! Relatia dintre ei este rece, am vorbit cu el aseara, batand apropouri despre inselat, de aici incolo il las pe el. Mama a mai plecat de la el cand eram mic, a doua oara la 13 ani, acum daca pleaca tata a zis ca poate sa faca ce vrea, o sa isi refaca viata cu sau fara ea, tine numai de ea.
Mersi de raspuns, frate!