Nu vreau sa fac vreo discriminare dar eu ca băiat veneam acasă pe la 23:30 sau chiar 00:30 când aveam 15-16 ani deoarece eram destul de capabil și știam să deduc ce pericole pot apărea la acea oră
Plus că eram si dezvoltat fizic..nu păream chiar ca un copil mic.și poate asta le dădea părinților de înteles că nu voi avea probleme.
Am uitat să menționez că nu umblăm singur..eram cu prietenii mei. unii de 17 alții de vârsta mea.
În schimb daca eram fată era alta poveste, la 22 eram în casa. poate mai devreme chiar.
Pentru că nu ar fi okk să lași o fata care are sub 18 ani, pe afară după 22..ar fi o țintă ușoară pentru multe lucuri.
Dar că sa fiu mai clar..adolescenții minori ar trebui sa fie lăsați pe afară după 22 doar daca părinții știu ce au acasă și cât te capabili sunt acei copii
(Dar nu-i o regulă, nu toți părinții ar face așa)
Eu nu vin dintr-o familie de bețivi sau mai știu eu ce
Doar că mi s-a oferit multa libertate pentru că ai mei stiau de ce sunt în stare.și așa ajungeam mereu întreg acasă
Unii nici la 18 nu sunt lăsați
Dupa 18 ani si numai insotiti de cineva de incredere si numai in weekend!
Copiii nu au ce auta singuri pe strazi dupa ora 20:00.
Pff... Depinde de copil. Pe mine m-au lasat parintii afara si de la 8-9 ani dupa orele alea. Pentru ca ei stiau ca ma intorc acasa in timp util si ca am un minim de discernamant.
Dar in cazul fratelui meu care era crescut aiurea si era destul de prostut, nu avea incredere pentru ca reusea sa se piarda prin oras . Si abia pe la 16-17 ani l-au lasat.
De asta zic ca depinde de copil. Daca esti inteligent si cat de cat ai cunostinte despre responsabilitate si discernamant, si cel mai important lucru, sa fi descurcaret de fel, te lasa parintii tai sa iesi cand vrei tu, ca au siguranta ca nu faci prostii si nu te ratacesti.
Dar atunci erau rare specimene ca Gheorghe Dincă sau pedofili autohtoni sau vest europeni în căutare de " marfa "!
Mucosii de azi *( mucoasele) care se baga în seama aiurea pe net de pe la 10 - 12 ani cu toti dubioșii devin prada ușoară!
Depinde de locul ( sat, oras, cartier ) in care te afli. Cand aveam 7 8 ani stateam pe ulita pana la 12 noaptea, veneau bunicile cu parii si ne bagau in curte! Azi prin acelasi sat mi-e mi-e frica sa ies, daramite sa imi las copilul.
Aceeasi logica se aplica si oraselor.
Dacă a-și fi avut copii, imposibil! în viața mea, niciodată! nu iași lăsa în viața asta singur să meargă pe stradă! în orice țară mași afla!
La vârsta aia este doar un copil! 9-10 ani, a-și merge cu el/ea eu personal peste tot să fiu sigur 100000%% că nu va pățit nimic!
La 12-13 ani lași lăsa ca băiat singur pe afară dar bine înțeles cu telefonul la el, să știu pe unde este și ce fel de prieteni are în ce fel de anturaje se bagă, să nu ajungă să consume prosti!,.să se înhaite cu toți, needucați...și bin înțeles la o vârstă atâta de fragedă, nu lași până nopțile, târziu pe afară, până la animută oră, ca să-și poată facă și celălalte sarcini, în privința scholi lui temelor lui,... Dacă aș fi fost tată de fată, clar situația ar fi fost la fel, nu am de ce să-le sechestrez Adolescența, copilăria, viața, ar fi trăit ca orice copil de vârsta la normal!
Ce este cel mai important este ca să nu ne lăsăm niciodată copii ne supravegheați, și fără educație, fiindcă le va fi lor bine în viață dacă au parte de educație! și totul depinde de părinți până la o anumită vârstă, dacă vor avea educație sau nu.
Dacă ei nu vor avea educație atunci orice copil, orice Adolescentă, orice minor, va ajunge bătaie de joc la ori și cine!, ori își vor bate ei joc de ei!, de viața lor sufletul lor,
Educația este începutul baza! temelaia oricărui copil și adult, dacă vrem să fim, rămânem oamenii! și nu animale!
InTeReSsUl04444 întreabă:
anonim_4396 întreabă: