IDEM e o prescurtare si inseamna "la fel", "ca si", "de asemenea", "identic"... sper ca te-am ajutat
Adica la fel ca.
De exemplu :
Fata1 ii zice Fetei2 ca e frumoasa. Iar Fata3 zice idem.Adica si ea este de aceeasi parere.
Cuvantul provine din latina se folosește pentru a evita repetarea unui nume sau a unei referințe. În mod identic; la fel; tot așa; același.
Idem=același, exact, la fel, aidoma, intocmai. Poți căuta și alte cuvinte pe http://dexonline.ro/. Sper că ți-am fost de ajutor, pa!
Idem (sau Id.) inseamna "la fel", "acelasi". E un cuvant latin care se foloseste pentru a evita repetarea numelor, cand ai citat inainte din acelasi autor. Se mai foloseste de asemenea Ibidem (Ibid.), care inseamna "acelasi loc", pentru a indica faptul ca se citeaza din aceeasi lucrare citata anterior - ca sa nu mai scrii de fiecare data ceva gen Mircea Eliade, Tratat de istoria religiilor, p. 20 (cand ai citat mai sus de la pagina 15) scrii doar Ibid., p. 20.
Inseamna: la fel, acelasi, tot asa, in mod identic, de asemenea, depinde de contextul in care il folosesti. Provine din latina si este folosit, in diferite situatii, pentru evitarea repetarii.
Bună.
La fel. De exemplu, când vrei să dai un răspuns cel puţin asemănător cu cel al unui utilizator X, pentru a nu mai scrie incă o data acelaşi lucru, poţi scrie simplu: idem X.
Numai bine,
♥. Andreea. ♥
Pai draga'luv you'
IDEM
'IDEM adv. Folosit în lucrări, indicaţii bibliografice şi acte administrative pentru evitarea repetării unor date, titluri, citate etc.; |acelaşi||, la fel, tot aşa. [Prescurtat: id.] - Cuv. lat.
hei am cautat in dictionaruul explicativ al limbii romane!:*
sper ca ti-am fost de folos si te-am ajutat s intelegi acest cuvat!:*
numai bine
pupici:*
funda?
Buna Luv you,
Banuiesc ca ai inteles ce inseamna idem din 8 raspunsuri.Nu prea mai are rost sa-ti spun si eu dar totusi o fac.
Idem inseamna la fel, asemanator.Eu completam in oracole cu idem.De exemplu daca cel care a completat al 3lea, si eu aveam acelasi raspuns ca el, nu mai ma repetam si eu, ci scriam direct :"idem 3".
Deci ai inteles. te astept cu alte intrebari:d
pupici, papa