Nu te poti inscrie la forma cu "frecventa redusa" decat daca, pana inceperea noului an scolar, ai implinit 18 ani.
La aceasta forma de invatamant se tin ore la clasa doar cateva saptamani pe semestru --- in rest, inveti si-ti bati capul( daca vrei cu-adevarat ) de unul singur! Pentru cei care finalizeaza ultimul an de liceu(clasa a 13-a) promovabilitatea la examenul de bacalaureat, din prima incercare, este zero! Realitatea a demonstrat ca absoventii FR au nevoie de mai multe incercari decat orice alt absolvent al formei "de zi".
p.s. Daca esti dependent de calculator, in special de jocuri, este cazul sa pui punct dependentei! Repetentia este o consecinta a dependentei! Urmeaza altele : comportament agresiv fata de cei din jur sau chiar fata de cei din familie, anxietate, depresie, retragere sociala, hiperactivitate si probleme de atentie, vorbire dificila, exprimare incoerenta etc. etc.
Le-am experimentat pe toate deja, nu stiu daca-i de ras sau de plans
SI sa inteleg ca astia de la frecventa redusa sunt mai prosti ca aia de la liceele normale sau ce ai vrut sa zici?
Nu asta am spus!--- nu-s mai prosti cei de la FR comparativ cu cei de la IF. Esecul de la bac al celor care termina la FR se datoreste lipsei exercitiului de studiu zilnic si impus de exigentele formei de invatamant "de zi". Trebuie sa fie foarte motivati si ambitiosi ca sa-si dubleze efortul intelectual necesar studiului independent. Nu-s multi de astia!--- mai ales ca pentru majoritatea invatatul nu-i "o placere", ci " o durere"!
p.s. Daca este sa alegi, alege forma de invatamant " serala "---are cateva din "avantajele " formei de zi!
Ii de plans!--- mai devreme sau mai tarziu, vei constata ca esti pe nicaieri si n-ai facut nimic cu viata ta. Dependenta de jocuri este catalogata ca fiind o" boala "cu repercusiuni pe termen lung.
N-am ramas din cauza dependetei de jocuri, pc si astea, au fost alte motive
Oricare ar fi motivele care te-au tras in jos, eu iti doresc sa ai parte numai de bine si succes in viata!
Multumesc
Aia de la seral nu se duc acolo ca sa înveți ceva, cred ca nici profesorii nu au gândul asta mai nou, se duc ca sa își poarta termina liceul și sa își poată da bacul.
Nu prea știu exact, dar se făcea un seral din asta aproape de casa mea și știu ca erau ore in fiecare zi după amiaza sau seara (2-3 ore), dar nu e chiar obligatoriu sa fii prezent tot timpul, trebuie sa înveți acasă materiile ca se dau niște teste și trebuie sa le promovezi dar oricum profesorii o sa te îndrume și o sa îți spună ce sa faci.