| Annnonim12 a întrebat:

In cateva saptamani termin clasa a 7-a, sper sa reusesc sa scot media 9.62 (pe primul semestru mi-a iesit 9.44 pentru ca am luat 4 la un test de la civica care nu avea nici o legatura cu materia, si am mai luat un 5 la engleza pentru ca nu am stiut...) Pana acum in clasa a 5-a mi-a iesit 9.75, iar in a 6-a 9.81. Sper ca in a 8-a sa scot o medie de 9.7-9.8. La voi cum a fost in clasa a 8-a? Ce lectii se fac la mate si la romana si la ce materii ar trebui sa fiu atent? Este adevarat ca, clasa a 7-a este mai grea decat a 8-a? Si inca o intrebare ce licee imi reocmandati pentru o medie de admitere de 9.1-9.2? Si care sunt cele mai grele profile si cele mai usoare si inca una ( poate sunt cam enervant, dar nu prea stiu la ce sa ma astept in viitor) cam ce servicii as putea face la fiecare profil?

Multumesc mult celor care se obosesc sa-mi raspunda si scuze pentru greselile gramaticale ( am scris cam repede)!

5 răspunsuri:
| seraina a răspuns:

Da a 8 a este mai usoara decat a 7 a la matematica o sa studiezi formele geometrice in spatiu, iar la romana o sa recapitulezi mai mult, este important sa te axezi pe romana si matematica anul viitor cand o sa dai tu examenul de Evaluare Nationala nu o sa conteze media din 5-8 decat in proportie de 25% ca licee ti-as recomanada Ion Luca Caragiale este un liceu foarte bun, se invata si germana acolo profilul e uman si specialaizarea e filologia sau Ion Neculce acelasi profil si specializare ca Ion Luca Caragiale doar ca nu inveti germana, dar sunt putine locuri, te sfatuiesc sa alegi multe licee pentru ca daca nu te repartizeaza ei la ce liceu vor ei si la ce profil vor ei, eu zic sa nu te mai agiti atat cu mediile, succes!

| Annnonim12 explică (pentru seraina):

Si ce as putea sa ma fac la fiecare profil?

| Annnonim12 explică (pentru seraina):

Si ce as putea sa ma fac la fiecare profil?

| seraina a răspuns (pentru Annnonim12):

Pai liceul nu te califica pentru o anumita slujba, in functie de facultate poti sa iti alegi viitoarea slujba si poti sa dai la orice facultate, liceul nu influenteaza alegerea facultatii

| Bogdanel97 a răspuns:

Salut! Acuma depinde, mie cel putin clasa a 8 mi s-a parut foarte grea pentru ca faceam geometrie spatiala, si eu cum eram afon la geometrie nu intelegeam nimic. La algebra ma descurc foarte bine. Pai clasa a 8 ii mai grea mai ales la romana si la matematica deoarece sunt materii pentru evaluare nationala. Daca vrei sa mergi la profil cu bilingv trebuie sa stii si engleza., la care vei da probe de admitere separate de examenul national. Eu acuma sunt pe a 10 si is la profil tehnologic. Cele mai grele profile mi se par real si uman, deoarece pun accent pe matematica si limbi straine. Engleza stiu asa sa pot sa vorbesc cu persoane din alta tara. Acuma depinde si de tine unde vrei sa mergi mai departe la liceu. Cu medii de peste 9 ai putea intra si la liceele mai bune. Dar nu uita ca media din clasa 5-8 va conta 50% si examenul national tot 50%.
De exemplu la profilele Stinte sociale, stiinte sociale intensiv engleza, stinte ale naturii bio-chimie intensiv poti sa ajungi la politie, medicina, la liceul militar. Orientiazate in functie de ce vrei tu sa ajungi in viata. In ziua de azi dupa mine nu prea mai conteaza ce liceu faci, ci facultatea. Dar daca esti de exemplu la un liceu cu profil economic si mergi mai departe tot pe acest profil vei avea un mic avantaj. Bafta, si ai grija la alegerile ce le faci. Pune osul la munca si trage acuma cat poti de tare sa scoti medie mare, astfel vei putea intra la ce liceu iti doresti.