anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut la ce virsta e normal sa incepi viata sexuala eu am 17 si ma cert cu prietenu meu oproape in fiecare ceas de la asta avem un an de cind sunte-m impreuna si nu am facut nimic inca

Răspuns Câştigător
| Colors a răspuns:

Nu exista o varsta anume,fiecare isi incepe viata sexuala cand vrea si se simte hotarat pentru asta! Iar daca tu cu prietenul tau sunteti de un an de zile impreuna,eu zis sa nu te greabesti si sa mai astepti... si vb cu el, daca vrea sa te asepte inseamna ca te iubeste. daca nu inseamna ca el vrea asta neaparat si atat, acum depinde si de varsta lui poate e mai mare dar nu conteaza daca te iubeste te asteapta si te intelege ca nu esti pregatita pentru asta!

Acesta este sfatul meu, sper ca te-am ajutat si e bine ca nu te-ai grabit sa faci asta, poti regreta dupa si e un lucru foarte important pentru o fata si chiar si pentru un baiat ce te respecta si stie sa aprecieze asta!

Fa asta doar daca simti ca vrei sa o faci cu el, nu ca te roaga el si te intreaba mereu!
Spune-i ca tu faci asta cu cineva care te iubeste cu adevarat si la fel si tu, spune-i sa se gandeasca bine si sa lase dorinta!

8 răspunsuri:
| AshEldo a răspuns:

Dupa varsta de 18 ani iti poti incepe viata sexuala, evident, daca te simti pregatita sa faci acest pas.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fb bine. ceea ce este o raritate si eu sunt inca domnisoara, daca iubitul tau se cearta cu tine pentru asta mie mi se pare ca nu te respecta.eu cred ca trebuie sa faci pasul cand esti pregatita,.nu obligata sau stresandu-te cineva, poate o sa iti para rau pe viitor ca ti-ai inceput viata sexuala cu cine nu trebuia.sa stii ca barbati in general majoritatea cand vor sa capete ceva fac anumite eforturi, si tu trebuie sa vezi daca este demn de tine sau nu.eu cred ca trebuie sa fii foarte linistita si sa judeci la rece ceea ce vrei tu sa faci.sa iti dau exemplu,am o vecina marocanca, dar moderna, parinti ei au crescuto in franta si a avut si ea gagici, dar nu s-a culcat cu nimeni, pana la concubinul ei care acum ii este sot si au si doi copii, dar nu sunt casatoriti cu acte.ea la 26 de ani si-a inceput viata sexuala cu el si nu mi se pare ceva iesit din comun.candestete bine ce vrei sa faci.ca sa nu regreti pe viitor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Moral, de la 18 ani.
Dar cu proasta educatie din ziua de azi, si "minunatul" exemplu dat de televiziune, media va scadea curand la 14 ani.
Acum, depinde de voi.
De ce e toata lumea obsedata de asta? Chiar nu mai exista nimic altceva interesant in viata? Chiar nu se poate trai altfel? Nu ma leg de tine, vorbesc la general si copiii mici nu au alte idei si de la fiecare cuvant pe care il spui se gandesc la o tampenie. Si totul din vina filmelor, ziarelor si pitipoancelor care apar in ele. frustrated

| SecretName03 a răspuns:

Desi am auzit multi tineri si adulti punanad aceasta intrebare, totusi nu am vazut sa fie tratat pe larg un astfel de subiect. Chiar daca la o prima vedere raspunsul pare simplu, sunt insa multe variabile in functie de fiecare persoana in parte. Cu toate acestea, cel mai important nu este un raspuns propriu-zis, ci explicatia acestuia, intelegerea dezvoltarii organelor sexuale si maturizarea functiei reproductive, precum si implicatiile emotionale, sociale si preventia unor boli cu transmitere sexuala sau alte patologii care au ca factor favorizant actul sexual.

Varsta biologica optima pentru inceperea vietii sexuale este aproximativ aceeasi atat la barbati cat si la femei, la ei fiind insa putin mai devreme: 18 ani, fata de 20 la femei. Fetitele in timpul adolescentei sufera modificari hormonale si ale organlor genitale, astfel incat la varsta de 20 de ani toate aceste schimbari sunt produse. Celulele colului uterin (si nu numai) sufera multe modificari pana ajung sa cosntiuie epiteliul cervixului uterin matur. Astfel ca inceprea vietii sexuale mai devreme creste riscul dezvoltarii unor atipii celulare la acest nivel care, in timp, pot degenera in cancer. Mai mult, asocierea cu virusul Papiloma uman creste si mai mult riscul aparitiei cancerului.

Sper ca te-am ajutat..si succes daca se va intampla.winking

| anonim_4396 explică (pentru SecretName03):

Nu-l inteleg prea bine pare uneori asa confuz cu o luna in urma era cit pe ce sa o facem si asta doar pentru ca eu o doream dar EL mi-a spus un NU mi-a sps ca sa-mi dau seama ce fac, iar acum eu nu vreau iar el ma mirie la cap, sint sigura ca va ramine cu mine dar mi-e foarte rusine parca de prieteni parca de mama,, de el nu-mi este rusine am cele mai intime secrete cu dinsu ma ajuta si ma sfatuie intotdeauna, dar nu-mi imaginez sa fac asa ceva imi pare iesit din comun

| SecretName03 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand vei fi pregatita totul va veni de la sine..nu trebuie sa iti fie rusine..lucrurile asa se intampla..cand vei fi pregatita iti vei da seama ca totul va fi in regula si nu vei mai avea nici un fel de teama, rusine

| LargeKidda a răspuns:

daca ai 17 ani..si zici ca esti cu de un an, nu ar fi nimic gresit daca ai accepta. dar ATENTIE... trebuie sa fi sigura scumpa ca te iubeste si ca nu te va lasa niciodata. te pup si ai grija... Si spune-i te rog prietenului tau " Dragostea nu se rezuma doar la sex " Exista posibilitatea ca sa fi stat cu uh pana acum numai pentru simplu fapt cum zic ei " sa nu te mulga altul ". cunosc pe cineva care zicea ca nu se desparte de prietena " Ce nana, am pascut`o atat timp si acum sa mi`o mulga altul? " tot felul de persoane exista in lumea asta. Insa, tu cunosti baiatul tau si daca esti sigura ca te iubeste nu vad nimic gresit la varsta asta sa-ti incepi viata sexuala :*

| anonim_4396 explică (pentru LargeKidda):

Multumesc mult apreciez sfatul tau

Întrebări similare