Mda sincer cred că la tine e problema. s-o fi plictisit și omu mereu să-ți sufle să-ți calmeze stările astea. nu te poți baza doar pe el mereu, trebuie să înveți singură să ți le gestionezi și ții, nu să-l sâcâi în permanență pe celălalt. du-te la psiholog dacă te lovești de atâta anxietate că niciun om n-o să vrea să rămână pe termen lung lângă cineva pe care trebuie să-l împace non stop mai ales așa fără motiv
Poate deja a intrat intr-o rutina si vrea doar sa fie cu tine fara dragalasenii, ai incercat si tu sa faci la fel sa il alinti?
De obicei trebuie sa traiesti prin celalalt ca sa poti convietui.
>> Însă pana la urma mi-a promis că se rezolva, doar ca nu știe ce sa zică. M-a întrebat ce sa spună. Ceea ce mi s-a părut aiurea.
Comunicarea de tipul asta creaza o relatie de tip "double bind", in care daca intrati si unui teraput ii va fi greu sa va scoata. Felul asta de relatie va face sa va simtiti aiurea, duce la conflicte si pana la urma la ruperea relatiei.
>> M-a întrebat ce sa spună. Ceea ce mi s-a părut aiurea.
Tu descrii o comunicare paradoxala de tip "Fii spontan!" Ce sa faca prietenul tau? Sa fie spontan? Dar daca e spontan face ce i-ai spus si nu mai e spontan. Situatiile aste sunt fara iesire. Sau singura iesire este sa faca ce i-ai spus sa nu faca. Orice ar incerca va fi un esec si te va nemultumi.
>> E o problemă la mine?
E o problema felul in care comunicati. Ca sa eviti comunicarea paradoxala vorbeste despre ceea ce simti si despre nevoile tale. Nu e o solutie extraordinara, dar nu-l mai bagi in ceata din care nu mai are cum sa iasa.