| alexiaivascu a întrebat:

Salut lume.
Deci am nevoie de ajutor ASAP.
Ok, cea mai buna prietena a mea a fost acum vreo 3 saptamani la un bal unde a fumat si posibil a baut, iar parintii ei au aflat acest lucru si normal, nu au fost deloc incantati. Cu toate ca eu nu am participat la acest bal, cum parintii ei stiu ca sunt fumatoare (m-au vazut, dar nu au avut nimic impotriva si nu i-au interzis prietenei mele sa ne vedem) au tras concluzia ca eu am invatat-o sa faca aceste lucruri si i-au interzis sa ma mai vada. I-au spus ca ne-au vazut fumand impreuna(desi asta nu s-a intamplat), iar acum nici nu mai vor sa auda de mine. Au aflat si ca aceasta a avut un iubit, mama ei i-a surprins impreuna iar cei doi s-au despartit. Acum prietena mea sta cu tatal ei, parintii fiind divortati, dar mama i-a transmis si tatalui totul (cu siguranta a si exagerat).
Tin foarte mult la aceasta prietena si nu stim ce sa facem pentru a imbunatatii situatia. Stim amandoua ca nu va fi la fel dar vrem macar sa ne putem vedea in oras daca nu o sa ne putem vizita macar.
Va intreb in numele meu si al ei ce putem face.
Nu sunt o mare fana cand vine vorba de funda dar, cea mai buna solutie o sa o primeasca de la mine.
Multam fain

1 răspuns:
| Northwind a răspuns:

Este o lume plină de prejudecăți, în care lumea vorbește doar ce vrea. Cred că ar fi ok să mergi la ea acasă și să-i spui tatălui său cât de mult îți dorești să vă păstrați prietenia și să-l asiguri că nu se va mai repeta greșeala respectiva. În același timp, poți dovedi (nu știu cum, deoarece nu te cunosc personal) prin diferite acțiuni că nu ai o influență tocmai proastă asupra prietenei tale, scoțându-ți în evidență calitățile.