Profesorul nu poate sa iti puna nota in ziua/zilele in care ai fost absent. Dar are tot dreptul sa iti puna nota pentru zilele in care ai fost prezent sau in care vei fi prezent. Mai mult de atat, pentru 3 absente nemotivate acumulate la aceeasi materie, consiliul profesoral are dreptul sa voteze exmatricularea ta pentru 3 zile. In acele 3 zile vei acumula 21 de absente, ceea ce inseamna ca iti va fi scazuta media la purtare cu doua puncte. Practic, daca profesorul e suparat pe tine, daca vreodata ai dat dovada de nesimtire, daca nu dovedesti ca vrei sa fii baiat cuminte, e foarte usor sa ramai corigent in semestrul asta. Pentru ca ai lipsit cateva zile la rand, ai pierdut multa materie si astfel primesti garantat un 2 daca te scoate la tabla sau daca va da o lucrare. Sa te invat un lucru: niciodata sa nu chiulesti de la romana, matematica, economie, chimie, fizica. Sunt materii foarte grele si daca profesorul vrea, iti pune o intrebare usoara si o nota proasta. Oricat de usoara ar fi intrebarea, nu ai de unde sa stii raspunsul daca nu ai fost la ore. Si ca sa corectezi nota aia trebuie sa tocesti zile in sir, pe canda la istorie sau geografie citesti 3 randuri si iei un 5. Daca ai lipsit cateva zile la rand iti recomand sa duci o scutire medicala si apoi sa te faci baiat cuminte.
Mersi pentru sfaturi. Dar luni n-am putut sa mai raman la mate ca trebuie sa o iau pe sora mea mai mica de la scoala iar marti nu mam putut trezi la primele 2 ore si azi plecai ca nu ma simti bine am vorbit ieri cu profu si a zis ca ma scuza...
Nu pune 2 pentru chiul, dar in momentul in care ai ajuns la ora, dupa ce ai lipsit atatea ore, si te asculta, iei 2 pentru ca nu stii lectia.
Invata si explici ca ai avut o problema si sa te asculte
Salut.Iti poate da 2 daca trebuia sa dai ceva test.Tu cum ai lipsit nu poate sa iti puna nota pentru ca ai fost absent, dar daca el este un prof ''naspa'' iti pune nota cand o sa mergi la scoala.Un profesor daca vrea poate sa iti dea nota baga el ceva pe acolo si tot iti da nota.Acuma tu stii ce fel de profesor este.
Un profesor al draq...