Salut! M-am gândit să trimit un mesaj aici pe TPU în speranța că poate mă poate ajuta cu un sfat. Cel mai probabil am anxietate socială. Nu am frică de necunoscuți, cât am frică de cunoscuți, adică în mintea mea e mai probabil să am interacțiuni cu persoanele pe care le cunosc decât invers, deci șanse mai mari de a mă face de râs în contexte sociale (chiar dacă eu știu că nu are ce să se întâmple, cumva pe moment mă pierd, dar nu mereu, în funcție de zi).
Îmi este frică să fiu în centrul atenției, spre exemplu într-o sală de curs la facultate, dar tot așa, în funcție de zi și de oră. Dimineața nu simt anxietate deloc, însă pe măsură ce trece timpul, cumva mă acaparează, acesta este unul dintre motivele pentru care prefer să-mi fac treburile de dimineață.
În cazul în care eu sunt împreună cu o persoană/ mai multe persoane înainte de o întâlnire socială (orice fel: petrecere, ieșit în oraș, cursuri, etc.), anxietatea se diminuează foarte mult (probabil pentru că singur mă simt vulnerabil sau ceva).
Toți prietenii mei sunt extroverți, ei pot sa-și facă mult mai ușor prieteni noi decât o persoană introvertă (eu). Lumea din jurul meu tinde să mă creadă arogant pentru că nu comunic suficient, însă toate persoanele care mă cunosc spun despre mine că sunt un prieten foarte bun. De cele mai multe ori sunt marginalizat în contexte sociale pentru că cel mai probabil, având doar prieteni extroverți, ei interacționează mai bine unii cu alții.
A devenit frustrant deoarece înainte nu era așa, țin să precizez că înainte le eram și folositor prietenilor mei prin diferite servicii. Acum că nu mai au nevoie de mine și pot să fiu ușor dat la o parte.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Cu cred ca-i anxietate sociala, ci lipsa totala de incredere in tine, frica sa nu te faci de rusine, sa nu fii criticat sau sa se faca misto pe seama ta, fiindca ai lacune atat de mari ca iti este frica sa nu spui ceva ce nu sti.
Ti-as recomanda sa pui mana serios pe carte, sa inveti numai de 9 si 10 sa vezi atunci cum iti creste increderea, cum te vor lauda si admira profesorii, cum se vor ingramadii cei din clasa sa-ti fie prieteni si cum ti s eva descalci limba si gura, sa vorbesti orice, fiindca numai citind si invatand ajungi sa stii si sa nu-ti mai fie frica ca esti prost in fata altora.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.12.136.222) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro