Buna.Plusurile le poti da unor copii sau la un ong care le va distribui mai departe la familii cu copii.Albumele iarasi le poti pastra, iar pozele le arunci.Nu are sens sa le mai tii daca iti strica ziua cand le vezi. Zici ca sa uiti e cel mai dureros insa gandeste-te ca ce faci la momentul prezent e ca si cum ai o rana pe corp iar tu tot continui sa dezlipesti bandajul care deschide din nou rana, curge sange, eventual aceasta incepe si sa usture, fiind nevoie din nou de o perioada pentru a se vindeca. Dureros este sa te chinui singura cu trecutul, sa nu accepti ca ati ajuns in acest punct.
Exista o perioada de jale, de remuscare, urmata de acceptare, una pentru a reflecta si a invata din ce a fost, apoi cea de vindecare.Ia seama ca vindecare nu inseamna sa uiti, ci sa privesti senina spre trecut si totodata sa te bucuri de experienta, asa buna si rea cum s-a dovedit, deoarece te-a adus aici, te-a facut cine esti astazi in prezent, te-a dezvoltat pe plan personal.
Din punctul meu de vedere, mi se pare risipa mare sa arunci tot sau sa le arzi ca sa nu stie nimeni de ele.Tie ti-au adus bucurie intr-un context specific si eu cred ca unele ar mai putea aduce bucurie in continuare pentru alte persoane, categoric nu in sens amoros, dar intelegi ideea.
Mulțumesc! Înteleg ideea, voi încerca să fac asta. Totodată am niste poze, să le arunc? Parcă îmi e greu și să le am dar și să le arunc... aș șterge totul cu buretele dacă aș putea, să fac să mă simt mai bine
Multumesc si eu pentru funda.Da, le poti rupe in bucatele mici si le arunci.E un gest cu semnificatie importanta, in sensul ca nu lasi trecutul sa-ti faca sufletul bucati in continuare, ci tu il faci bucati pe el.Eu de asemenea am procedat asa cand a fost cazul.Recent am gasit poze pe un hard la decorul din camera mea de acum o eternitate si aveam mai multe poze prinse cu carlige pe o sfoara, printre care si fostul ala dintr-o relatie care m-a marcat profund.Am ras, crezand ca la momentul acela stresesem orice urma, am reflectat un pic, cateva minute, am dat din nou delete si aia e. Dupa atatia ani am supravietuit just fine si mi-am gasit dragostea vietii.Deci se poate sa treci peste o despartire daca intr-adevar iti propui asta.In adolescenta oricum resimti totul mai intens decat este de fapt, din cauza furtunii hormonale. Dupa ce mai cresti vei rade si tu cand iti aduci aminte.
Exista case de copii unde poti dona jucariile, ce poti doneaza, ce iti foloseste pastreaza, daca un lucru anume iti provoaca amintiri si durere scapa de el, nu recomand sa pastrezi pozele si felicitarile dintr-o fosta relatie pentru ca iti tin amintirea vie, in loc sa lasi flacara sa se stinga alegi sa mai arunci cate un bat in ea si o mai intretii ceva timp, nu e sanatos.
Gandeste-te pe viitor cand vei fi cu altcineva cum s-ar simti acea persoana sa gaseasca toate acele poze si faptul ca devine un stres sa stii ca ai pastrat acele lucruri in timp ce esti cu altcineva.
Per total observ din intrebare ca iti influenteaza mult starea de spirit acele lucruri, nu le pastra langa tine.
Arunca-le!
Daca relatia s-a rupt nu-ti poate aduce niciodata fericirea inapoi, te va intrista si indispune toata viata, de aceea este bine sa arunci absolut tot ce nu mai face sens sa pastrezi.
user449549 întreabă: