| aADI a întrebat:

Ma numesc Adrian, am 17 ani abia impliniti si am o problema simpla/majora/obsinuita/rara chiar nu stiu. Problema ar fi ca sunt foarte singur desi am familie 2/3 prieteni tot singur ma simt, acum trec pe clasa a 12 simt ca viata mea nu are rost, nu am un vitor, nu stiu ce sa fac, practit is dezorientat complet, intr-un cuvant nu stiu ce vreau de la viata, suna trist dar asta este, am 17 ani si nu am sarutat o fata/ cand vreau sa fiu cu o fata, o chem in oras dar degeaba este imposibil sa nu stric totul, singurul lucru la care ma pricep este gaming, si ce-mi place foarte mult e creatie aurora 3d/photoshop am imaginatie dar degeaba sunt filologie profesorii buni au plecat in tari straine am ramas cu batranii astia tampiti, nici nu mai sunt asa sigur acum ca o sa iau bacul, sunt stresat de pe acum, ma tot gandesc unde o sa ajung? O sa termin a 12 si n-am facut nimic. Nu am o casa/ nu am un job / nu am o prietena / nu am prieteni / nu gasesc o facultate unde-mi place. Nu ma gandesc la sinucideri si la prostii de 2 lei ca nu-s chiar asa slab, dar eu tot timpul incerc sa gasesc 'Solutia' dar la situatia asta chiar nu stiu imi bat capul de pereti sa ma intreb cu ce-s eu de vina ca nu am o prietena? de ce sunt eu de vina ca lumea ma priveste diferit? de ce in clasa sunt luat la misto [ oricum nu le permit, dar nu-mi convine]. Sunt al treilea din clasa la invatatura, am haine de 5 ori mai scumpe decat au ei, am periferice ca ei nici n-au visat si nu m-am laudat cu nimic [ eu am lucrat pentru ele in vacanta de vara] si tot 'tarani' is mai sus ca mine? Dece? Imi vine sa-mi vand totul si sa plec din tara. Si din nou imi pun intrebare 'Ce am eu, de ce sunt asa ciudat? Cu ce am gresit? Sunt un baiat de treaba/ glumet si cand observ ca o fata de care-mi place umbla cu toti prostii imi vine sa-mi dau cu capul de pereti si din nou vine intrebarea 'Cu ce is eu de vina'? Nu stiu unde gresesc. Eu m-am gandit sa fiu mai dur de-acum inainte, ca vad daca te comporti frumos te iau peste picior asa e in Romania din pacate daca esti om de treaba esti luat de fraieri de catre tarani. Nici eu nu mai stiu ce sa cred, daca stiti cumva sa-mi rezolv situatia ar fi un gest frumos din partea voastra, de aia am apelat la un site public sa-si exprime toti parerea. Multumesc [ daca am scris c-am mult, imi cer scuze, dar am scris tot ce-am avut pe suflet, sa ma descarc. sincer imi vine sa urlu pe strada tot ce am pe suflet ca nu mai pot, simt ca explodez, mersi inca o data.]

3 răspunsuri:
| FemeiaPisică a răspuns:

O s-o iau pe fraze să înțelegi mai bine:
''Nu am o casa..."- Ba da ai o casă, doar nu locuiești pe stradă, nu? Dacă vrei să ai propria locuință unde să nu locuiască și persoanele care te-ai crescut te angajezi și strângi bani pentru chirie.
"...nu am un job" - Îți poți găși un job care nu necesită calificare sau experiență cum este împărțitul pliantelor/ziarelor, chelner, ospătar și așa mai departe.
"...nu am o prietena" - Ai răbdare și fii atent în jurul tău pe cine alegi.
"...nu am prieteni" - Îți poți face prieteni dacă stai în preajma oamenilor, socializează.
''...nu gasesc o facultate unde-mi place" - Serios? Ai fost tu la toate facultățile și nu ți-a plăcut nici măcar una? Nici măcar liceul nu l-ai terminat... Orientează-te pe o specializare care să îți placă și o să găsești și facultatea potrivită!
"...sa ma intreb cu ce-s eu de vina ca nu am o prietena?" - Pentru că nu socializezi și tot aștepți ca fetele să te bage în seamă.
''Sunt al treilea din clasa la invatatura, am haine de 5 ori mai scumpe decat au ei, am periferice ca ei nici n-au visat si nu m-am laudat cu nimic [ eu am lucrat pentru ele in vacanta de vara] si tot 'tarani' is mai sus ca mine?'' - Atitudinea îl face pe om, nu haina de pe el. Dar, a fost parada modei de afirmi că ''țăranii'' sunt mai presus decât tine?
"...cand observ ca o fata de care-mi place umbla cu toti prostii imi vine sa-mi dau cu capul de pereti si din nou vine intrebarea 'Cu ce is eu de vina'? " - O mare parte din fete așa sunt în ziua de astăzi, dar nu înseamnă că nu mai există fete serioase.

Ai doar 17 ani, nu te mai plânge și termină liceul. Ești abia la începutul drumului ca și adult independent!

| Weedier a răspuns:

Ok,trebuie sa specific ca sunt mai mica decat tine cu 2 ani, dar totusi imi dau si eu cu parerea.
Ai 17 ani, nici nu ar trebui sa ai asteptari prea mari. Singura realizare ar trebui sa fie terminarea celor 12 clase,o diploma de bac.
Ce casa la varsta ta? Ce job?
O prietena o sa gasesti,stai linistit. Sunt fete o gramada si sigur e macar una acolo care te place,doar ca nu vrei tu sa vezi. Iar facultatea, mai ai un an sa te gandesti, e timp.

Si sa stii ca partea cu urlatul chiar ajuta. laughing Poti sa te duci intr-un loc izolat, undeva la munte sau la tara si sa te descarci.

Si mai lasa jocurile video. Iesi din casa, asa o sa-ti faci prieteni noi.

Bafta!

| Alexandru66 a răspuns:

Sa sti ca si eu ma aflu in aceiasi problema ca tine, din ce am inteles eu tu esti un baiat premiant, si spui ca nu ti se da atentie, fetelor nu le pasa la varsta asta de cei destepti, cu care se pot intelege, ele vor distractie, sex, aventuri, ticari ilegalitati. Iar daca tu nu esti din lumea asta nu le pasa de tine, cat despre viata eu vad in tine un adevarat exemplu de urmat, pentru ca nu multi mai sunt asa de preocupati de educatie, stai linistit la toti le gaseste Dumnezeu un drum in viata, doar fi "" perseverent"".