| Aly_Alyn_2001 a întrebat:

Ma numesc Alin, si am 13 ani.
Am accesat acest site, pentru ca am observat ca este foarte eficient in rezolvarea unelor probleme tipice pentru diferiti oameni.
Doresc sa va pun si eu o intrebare mai. altfel, presupun:

-De ceva timp, aproximativ 1 an, am destule probleme in familie, insuficienta financiara, probleme cu tata, stiti voi la ce ma refer, si m-am schimbat radical, intr-un sens rau presupun.
Adica:
-Nu prea mai am chef de viata, ma simt " sec ", mi se pare foarte ciudat sa vorbesc asta cu parintii mei, am incercat odata si nu au dat interes...
Ma simt de parca as innebuni, viata este nimic pentru mine, nu mai pot retine multe chestii, nu mai simt fericirea, chiar daca se intampla pe loc, este extrem de trecatoare, v-as ruga frumos pe fiecare in parte, care vedeti aceasta postare, sa trimiteti un raspuns pentru a sti ce as putea face, pentru ca nu mai suportsad
Cea mai buna intrebare primeste funda.

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Salut Alin!

Imi pare rau sa aud asta... Nu mi-as fi dat seama ca ai 13 ani dupa scris...

Problemele in familie sunt des intalnite in tara noastra.
Esti doar un copil deci nu prea ai ce face decat sa incerci pe cat posibil sa nu ceri imposibilul de la parintii tai.

Probabil ca si dansii simt aceasta lipsa si sunt cu moralul la pamant.
Incearca sa vorbesti cu un coleg, 2... Despre lucruri marunte precum jocurile, anime-urile/desenele/serialele daca va uitati... sau orice lucru mic pe care il aveti in comun. *in niciun caz despre familii* Daca le spui lucrurile acestea atunci s-ar putea sa te lase singur caci in ziua de azi prietenii adevarati sunt greu de gasit.

In alta ordine de idei... Incearca sa nu-l contrazici pe tatal tau. Cat timp esti in casa lui "joci dupa regulile lui, oricat de absurde ti s-ar parea".
Incearca sa nu faci prostii si sa faci lucrurile pe care ti le cere, sa nu comentezi, etc.

Nu are cum sa te bata daca faci asta.
Da, stiu ca arata putin a "comunism" dar nu ai ce face mai mult de atat.

Sfatul meu ar fi sa incerci sa vorbesti cu niste colegi la scoala, sa zambesti macar in pauze *mai vorbiti si voi*.

Acasa doar sa iti faci temele si sa ai grija sa nu-ti incurci/superi parintii.

In rest nu prea ai cum sa-i ajuti.
Invata bine si o sa ajungi la o facultate buna... Dupa asta o sa-i poti ajuta.

Succes!

| Aly_Alyn_2001 explică (pentru RainmakerX):

In legatura cu tata. Nu stiu cum sa spun, imi este putin " rusine ", sa discut asa dintr-odata, cred ca ma intelegi.
Dar mersi foarte mult pentru sfaturi, am sa mai pun intrebari legate de alte lucruri pe acest site, se dovedeste a fi foarte eficient big grin Inca odata, multumesc. Raspuns castigator.

| RainmakerX a răspuns (pentru Aly_Alyn_2001):

Okay,ma bucur ca te-am ajutat! Sper sa se rezolve cumva... Succes in continuare!

9 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

13 ani e o varsta a schimbarilor. Treci prin niste transformari, mai exact nu mai esti copil. Nu esti inca nici adolescent, e o perioada de tranzitie destul de dificila. Sunt aproape sigura ca te-ai fi simtit la fel de dezorientat si daca nu aveai problemele de care spuneai, cu familia ta. Probleme pe care incearca sa le intelegi... daca ai tai au dificultati financiare sau de alt fel, exact de alte necazuri, cu tine, ar mai avea nevoie.
Ai rabdare, o sa treaca. Pe masura ce cresti o sa ai alte preocupari, o sa gasesti ceva care o sa te capteze si o sa-ti ocupe timpul si gandurile. Sa nu mai spui niciodata "viata este nimic pentru mine, nu mai simt fericirea". Suna isteric un pic si in plus, cuvintele au foarte multa forta, atragi probleme si tristete gandind asa, vorbind asa.

| RAY a răspuns:

Personal eu nu cred ca sfaturile ajuta pe cineva si experientele personale avute,de ce spun asta? pai daca spun ca ai o personalitate negativa si tu vrei sa imi asculti sfaturile personalitatea ta va avea frustrari in timp,reprimari,adica nu va accepta scimbarea plus ca te vei considerea defect, asa ca nu functioneaza consiliera asta, drept exemplu cei care au incercat sa se sinucida si nu au reusit din prima dupa toate tratamentele a reusit a doua oara, ceea ce dovedeste ca depresia tio vindeca cei din jurul tau sau daca ai vointa si ambtitie, poti pastra personalitatea asta si tio imbunatatesti in timp

| Drimmero a răspuns:

Te salut, baiete. Nu mai te stresa pentru aceste probleme din familie. Esti prea tanar pentru a te gandi la problemele financiare si la aceste lucruri. Parintii tai evita acest lucru deoarece nu vor sa te streseze si pe tine cu aceste probleme. Ai grija!

| Doub a răspuns:

Lupţi, cam asta faci.
Ai abia 13 ani, cel mai probabil problemele astea din familie te-au maturizat. Nu te lăsa doborât de astea, viaţa poate fi şi foarte faină. Încearcă să pui mai mult accent pe ceea ce ai.
Legat de probleme financiare, astea se rezolvă.

| Florentina9210 a răspuns:

In fiecare familie mai exista mici divergente, probleme financiare. De cele mai multe ori, parintii nu pot vorbi chiar tot cu copii, din mai multe motive: Sa nu ii supere mai mult, sa nu ii streseze si pe ei cu problemele lor.
Trebuie sa ii intelegi si pe ei, ca iti vor binele. Indiferent cum sunt, sunt parintii tai!
Viata nu e chiar roz, sa stii. Nu poti sa fii mereu fericit sau mereu trist. Asta este drumul vietii pe care il parcurgem, mai are si spini adeseori.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Aly_Alyn_2001 explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date, m-ati motivat destul incat sa incep sa " gandesc altfel ".
Multumesc inca odata.