La 18 ani să muncești! Să-ți ajuți părinți cât poți dar să fi și un adult responsabil.
Nu-l ascurta de 1onur ca vorbește doar de așteptările oamenilor si cum ar trebui sa fie oamenii in viziunea lui
Nu ești „jalnic" – doar treci printr-o perioadă dificilă. Începe cu pași mici: redu timpul la calculator, ieși la plimbare zilnic și încearcă să vorbești mai mult cu colegii, chiar dacă îți e frică. Nimeni nu e perfect, toți facem greșeli când vorbim. Dacă te simți singur, încearcă să găsești un grup cu interese comune (sport, gaming, lectură). Sala te va ajuta enorm – nu trebuie să ai pe cineva cu tine, doar începe! Ai mai multă valoare decât crezi, trebuie doar să îți dai o șansă!
Zi toate astea fiind o fată (desi am 20 de ani nu contează asta) Și eu m-am confruntat mult cu anxietatea, depresia, nu am vorbit cu nimeni, nu prea am avut prieteni fiindcă mi-am luat bullying. Am inceput sa ies afara, sa ma plimb, am ascultat muzica in casti si asta mi-a luat atenția de la alti oameni. Dupa un timp am ieșit din ce in ce mai des, mi-am facut prieteni noi,(mi-am facut si iubit pe la 15 ani și încă sunt cu el, urmeazăun viitor )...doar incepe cu lucrurile mici si daca cineva comentează ceva, nu ii asculta. Focuseaza te pe tine
Nu trebuie sa vorbesti cu cineva daca vrei sa te apuci de sala, daca vrei sa slabesti o poti face si la tine in camera cu o dieta si niste exercitii fizice in cateva luni.
Cumva m-am regasit in povestea ta, eram si eu copilul ala gras la care nu se uita nicio fata, dar in clasa a 10-a cand m-am apucat serios de sala, aveam niste bari paralele, haltere, ganete, proteine, tot felul de nebunii luate de pe decathlon, dupa 8 luni de tras serios acasa o fata in vara imi spusese ca seman cu "poseidon" si atunci am avut un boost de confidenta
Mi-am dat seama ca nu sunt asa de urat, dupa ce am slabit am vorbit cu aproape 20 de fete si nu mai aveam frica aceea.
Ce ai tu se numeste frica, trebuie sa scapi de frica, daca nu scapi de frica o sa ramai singur
Ok, ai realizat ca ai o dependenta de jocuri pe calculator, ca ai o problema cu greutatea si toatea astea creeaza alte probleme: anxietate, frica de a vorbi cu oamenii, cu fetele.
Incepe de undeva.
Pt problemele cu greutatea mergi la un nutritionist. Sunt banii cel mai bine cheltuiti, crede-ma! Iti va da un plan de mese, personalizat pentru nevoile tale.
Intreaba ce sport iti recomanda.
Eu as spune ca innotul ajuta enorm la dezvoltarea fizica armonioasa a unui copil, adolescent.
Pt problemele cu dependenta de calculator, roaga parintii sa te duca la un psihoterapeut. Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html
Incearca sa interactionezi cu oamenii. Schimba cateva vorbe, despre nimic anume. Nu lua nimic personal. Vezi doar cum reactioneaza.
Incet incet vei scapa de anxietate.
Ar trebui sa aveti un consilier la scoala. Mergi si stai de vorba cu el despre fricile astea ale tale. O sa te ajute.
Salut! Vorbeste cu parintii tai si spune-le ca vrei sa-ti faci abonament la sala. Daca ai oricum bani lunar la tine, nu cred ca va fi nevoie sa mai vorbesti cu ei.
Mergi la sala si apuca-te de antrenamente. Prima data nu-ti fie rusine sa intrebi acolo cum sa te apuci. In 90% din cazuri, se va gasi cineva sa te ajute. Doar facand asta mereu, vei scapa cu timpul si de anxietate si de grasime.
Iti urez succes la sala!