anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ma numesc Cipri am varsta de 17 ani facuti pe 25 ianuarie si asta e povestea mea.

Viata mea a fost foarte normala si frumoasa pana la varsta de 4 ani broken heart ai mei se certau zilnic si la un moment dat s-au despartit. Mama m-a luat impreuna cu fratii mei mai mari am uitat sa specific eu sunt cel mai mic. am stat cu ea pana la 6 ani iar intr-o seara a disparut complet. aparent am aflat de la fratii mei ca s-a dus cu un barbat in alt oras si si-a refacut viata, chestia e ca eram foarte mic si ii duceam lipsa foarte mult de atunci nu am mai vorbit sau aflat nimic de ea. dupa tot ce s-a intamplat tata ne-a luat pe toti 3 inapoi acasa si a avut grija de noi. dupa un timp fratii mei au plecat la munca in Brasov la matusa mea si eu am ramas doar cu tatal si bunicii, ei bine eu nu prea invatam bine la scoala si mereu radeau toti de mine. aici deja aveam 8 ani si fratii mei sau decis sa ma ia la Brasov pentru un trai mai bun chestia e ca aici a intervenit o problema in clasa a 2a profesoara a spus ca daca ma transfer la Brasov ma lasa repetent pentru ca nu stiam sa citesc. eii bine chiar m-a lasat =( dupa am stat aproximativ 5 ani in Brasov fratele mijlociu s-a intors inapoi la tara iar eu am ramas cu cel mare, el muncea din greu pentru noi. Stateam intr-o garsoniera in chirie si nu ne ajungea banii din luna in luna ne era greu la amandoi. dupa bunica mea a decedat si a fost un moment foarte greu deoarece o iubeam si ma sprijinit mult in viata. dupa un timp am decis ca vreau sa ma intorc acasa si sa nu il mai chinui pe fratele meu. el si-a facut o iubita si traieste bine acum este in Spania la munca si nu prea mai vorbim. dar chiar daca nu mai avem contact tot il iubesc ca un frate si nu o sa uit ce a facut pentru mine. fratele mijlociu este foarte rau si uneori ma batea cand eram mic acum ca am 17 ani nu a mai dat... dupa ce am venit inapoi la tara am intrat in depresie iar eu nu am mai mers la scoala pe ascuns si am ramas repetent din cauze absentelor. m-am lasat de scoala iar dupa cateva luni tata a avut un accident extrem de rau la munca si a ramas imobilizat la pat. eu trebuie sa am grija de el si imi este foarte greu. nu are nici un venit si eu am doar 300 de lei alocatie pe luna, urmeaza sa raman fara ea pentru ca fac 18 ani si nu stiu ce o sa fac cu viata mea. singurul care lucreaza este fratele mijlociu si nu are un salariu destul de mare. doar de 1.800 de lei care imparte doar o mica parte cu noi. chestia e ca imi este foarte greu sa am grija de propiul tata la 17 ani fara o mama sau bunici si fara bani. daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau niste banuti pentru bunuri personale si mancare a-si ramane recunoscator. Pot dovedi tot ce am scris ca nu este fals si asta este viata mea crunta si grea... =(

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tatal tau poate obtine pensie pe caz de boala, dar pentru asta trebuie intocmit un dosar medical, cu toate analizele lui si toate certificarile ca nu-i apt de munca.
Tu vei putea obtine un ajutor social daca ai pe tatal tau in grija, dar numai dupa ce el este declarat legal cu handicap si cu nevoia de a fi hranit si ajutat de cineva.

Bineinteles ca exista si varianta sa-ti iei de lucru si nu mi se pare chiat atat de rau sau crunt pe cat afirmi tu, odata ce esti un tanar sanatos si puternic, apt sa muncesti si sa-ti castigi un salariu, cinstit si normal.

| sierra1 a răspuns:

"tata a avut un accident extrem de rau la munca si a ramas imobilizat la pat. ...nu are nici un venit"

"fratele mijlociu si nu are un salariu destul de mare. doar de 1.800 de lei"

chiar dacă povestea ta e corectă (presupunem) atunci afirmațiile de mai sus sunt false