| 1euGEN1 a întrebat:

Ma numesc Eugen si am o problema legata de aspectul fizic. Am capul mare si sunt uratel si din cauza asta tot mai multa lume isi bate joc de mine. Am ajuns sa imi fie rusine sa merg pe strada fiindca am impresia ca toti se uita urat la mine si ma considera un extraterestru. Nu am avut niciodata o prietena si mi-e rusine sa vorbesc cu fetele din cauza acestui complex. Peste 3 luni fac 18 ani si nu am foarte multi prieteni fiindca toti ma considera un ciudat. Nici familia nu ma prea suporta uneori. Ce pot face? Ce parere aveti? O sa ma schimb vreodata?

4 răspunsuri:
| KamaSutra a răspuns:

Cum adica sa te schimbi? La aspectul fizic, nu te vei schimba fiindca asa esti tu.Ce poti face este sa lucrezi la increderea in tine. TRebuie sa inveti sa te iubesti tu inainte sa te iubeasca ceialalti. Invata ca inainte de toate, este important aspectul interior, trebuie sa fii un om bun si oamenii te vor placea. Cine se uita mai intai la aspectul exterior si nu astepta sa te cunoasca nu merita.

| RainmakerX a răspuns:

Salut Eugen! Nu baga in seama persoanele care se iau de tine pentru ca ai acest complex, sunt proaste si ignorante! Nu este vina ta ca ai ajuns asa...Cu ce strici tu? Cu nimic! Ei sunt insa prea orbi ca sa poata intelege ca un astfel de defect este unul minor si ca doar sufletul conteaza. Daca tie iti este rusine cu ceea ce esti atunci la sigur si altora o sa le fie rusine cu tine.
Eu unul dupa ceva de genul ma ghidez in viata. Intelege ca nu este vina ta ca ai ajuns asa, incearca sa fii multumit cu ceea ce ai si fa-i pe ceilalti sa vada asta. Nu cred ca o sa te schimbi vreodata intrucat consider ca este ori o problema din nastere ori s-ar putea sa fii prea mare pentru asa ceva. Insa...eu unul sunt de parere ca oricand exista vreo modalitate de a te "imbunatati" catusi de putin. Mergi la un frizer tanar si pune-l sa te tunda cum stie el ca ti-ar sta mai bine. Ai grija de tine si imbraca-te frumos/la moda. De asemenea nu mai baga in seama tot ce zic prostii din jurul tau si fii bun cu cei ce merita asta.Fii prietenos si nu sa nu fii o persoana depresiva.Zambeste chiar daca ai atatea probleme.Nu te lua de cei din jur care te ofenseaza, doar ignora-i.

Daca tu nu te placi atunci de ce te-ar place altii? Fii un pic mai optimist si nu mai baga in seama tot ce zice lumea despre tine. Tu nu ai nicio vina ca esti asa. Cauta-ti prieteni care sa se uite la suflet, nu la fizic! Problema ta este ca nu ai gasit astfel de persoane,"care sa pretuiasca si continutul cutiei, nu numai culoarea acesteia." Cauta mai bine si nu fii negativist!

Bafta!

| GYGYLATINO a răspuns:

Nu trebuie sa ti pese de ce crede lumea despre tine important e sa fi asa cum esti tu urat nu esti fi sigur de asta nici eu nu sunt perfect si o recunosc fiecare din noi aveam cate un defect si de mine in trecut au ras majoritatea din prieteni dar i-am ignorat si nu am pus la suflet nimeni din noi nu suntemm perfecti eu recunosc am un defect si tot incerc sa scap de el sa pot vorbi cu o fata dar emotile ma blocheaza in a vorbi cu fetele sincer mie teama sa vorbesc cu ele deoarece cred ca ma va respinge fiindca m-a respins cateva in fostul meu liceu eu am 22 de ani si sa stii ca si eu sunt singurel dar cel mai mult acum ma bucur fiindca am familia mea si prietenii cei mai buni m-au ajutat foarte mult si parinti tai te suporta fiindca esti copilul lor sfatul meu sa faci sa i mai ajuti si tu prin treburile casei si te va aprecia sincer si o sa te simiti asa bine in preajma lor fi tu insuti si nu te schimba

| LoveBlueSky a răspuns:

Buna! Nu trebuie sa te simti prost din cauza acestui complex.Pana la urma nimeni nu e perfect si nu trebuie sa iti pese de ce spun ei. Totusi ar trebui sa te iubesti tu pe tine asa cum esti.Nu cred ca esti asa urat cum crezi.Cand te vei iubi pe tine asa cum esti, te vor iubi si alti! Daca ai impresia ca toata lumea se uita la tine cand esti pe strada inseamna ca ti-e rusine de tine si nu ar trebui sa fie. Esti frumos in felul in care esti si nu ar trebui sa te intereseze de judecata celorati deoarece nici ei nu sunt perfecti. Asta este ce am vrut sa-ti spun. Bafta!