| Gnomul a întrebat:

Mi-e rusine de multime! Deci de exemplu la scoala in clasa daca un coleg face glume pe seama mea sau in ore nu indraznesc sa ies la tabla doar de frica sa nu ma panichez si sa ma inrosesc. Asta e o problema enorma pentru mine crying Am 17 si sunt baiat si cred ca e foarte aiurea la varsta asta sa nu reusesc sa ma integrez si sa am incredere in mine, simt mai tot timpul tensiune pe umeri si nu mai zic de puls.Am incercat sa nu fiu asa sa gasesc un mod de gandire bun pentru mine dar nimic. sad cred ca este un fel de fobie. As dori niste sfaturi poate o sa ma ajute cumva. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| AtateaConditii a răspuns:

Da, tu suferi de socio-fobie. Ori vorbesti cu un psiholog ori iti preocupi timpul liber cu un hobby. Cand un coleg face glume pe seama ta intoarce-i vorba, stiu ca zici in mintea ta ca nici nu indraznesti sa ii vorbesti dar mai sa ii comentezi. In fiecare zi trebuie sa faci pasi mici ca sa ajungi un om mare. Stii care sunt defectele oamenilor mari: timiditatea iar oamenilor mici tupeul. Las ca mai ai un an de liceu si dupa aceea te angajezi si acolo vei avea sansa sa faci o impresie buna sa te schimbi. Pentru ca nimeni nu te cunoaste si poti incepe cu dreptul, iti trebuie doar incredere. Daca vrei sa imi lasi id-ul tau sa mai vorbim despre asta, sa iti dau sfaturi ca o mamatongue.

4 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Ori le dai replica ori ii ignori

| ioana21S a răspuns:

Incearca sa spui si tu o gluma buna nu neaparat pe seama vreuni coleg.Da-le si tu replica oricat de banala ar fi. Daca colegi tai stiu ca tu esti tacut si nu le zici nimic ei o sa continue cu glumele pe seama ta. Zile si tu cate ceva, nu te lasa intimidat asa usor.Parerea mea.Bafta!

| BladeMaster861 a răspuns:

Du-te la psihologul din scoala