| Mammm a întrebat:

Salut!
Mi se pare ciudat că eu am aproape 1.88 la 15 ani, având în vedere că am părinți foarte scunzi.
Tatăl meu are 1.67 iar mama are 1.58 )))
Care e faza cu genericul meu

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Pai, asa esti tu, genetic vorbind.Nu prea inteleg de ce te deranjeaza, dar haide, sa dezvoltam putin...

Ca tu ii mostenesti genetic pe parintii tai nu inseamna ca esti copia lor identica.
Genetica nu este 1+1=2.Este mult mai complexa de atat si are la baza o combinatie unica de gene din partea ambilor parinti.
Daca parintii tai ar avea 10 copii, combinatiile dintre gene ar varia tot de atatea ori, fiind de fiecare data diferite.Tot la fel daca ar avea 100 de copii, sau 1000.Tocmai de aceea exista ADN diferit (mai putin in cazul gemenilor monozigoti- identici- care au acelasi ADN pentru ca impart acelasi material genetic).

Mostenirea inaltimii are la baza 75% mostenirea pe linie materna si 25% pe linie paterna.In ambele cazuri, 75% din fiecare procent, adica 75% din 75% de pe linie materna si 75% din 25% de pe linie paterna, sunt atribuite partii feminine a familiei si tot asa.Deci 75% din fiecare procent va fi atribuit mai departe, pe linia strabunicilor si stra-stra-strabunicilor.Vezi cat de complex este?

Rezumand, inaltimea ta este mostenita de la parinti, da, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiti la fel de inalti, pentru ca nu inaltimea parintilor determina inaltimea copiilor, ci combinatia de gene purtate si transmise de acestia, de la generatiile anterioare.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce treaba are "genericul" cu inaltimea ta?

| florinellw a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu mai fi prostuta violeto, a fost o greseala de tastatura. Rea esti;(

| Violleta2022 a răspuns (pentru florinellw):

Daca eram prostuta nu ajungeam atat de departe, mai copilas.

Zici greseala de tastaura?
Hai, ca minciunile te dau de gol!

| florinellw a răspuns (pentru Violleta2022):

Doar o persoana sub inteligenta medie nu ar intelege o greseala de tastatura, suntem oameni, daca gandeai putin iti dadeai seama ce voia sa zica, sau poate ai stiut asta dar doar ai avut tu chef sa faci misto pe net pentru ca in viata reala nu iti permiti asa ceva. bye.

| Violleta2022 a răspuns (pentru florinellw):

Asa te descrii tu pe tine "o persoana sub inteligenta medie"?
Atunci poate-i bine sa pui mana sa inveti, ca sa-ti completezi educatia si sa-ti ridici inteligenta!

| papaaxe a răspuns (pentru Violleta2022):

Doamna Violeta ce consumati? Vreau si eu

| florinellw a răspuns:

Banuiesc ca stii deja sigur ca tatal tau e chiar tatal tau, nu?