Ai doua posibilitati mari și late.
Ori facultatea de mate info daca te interesează doar partea de software
Ori facultatea de automatică și calculatoare daca vrei sa intri mai in detaliu a ceea ce înseamnă hardware, robotica și nu doar partea de software
Dacă vrei să mergi pe programare mai departe, nu scapi de mate oricum.
E și facultatea de matematică informatică o opțiune, unde ai specializarea informatică și faci doar 3 ani. Cum a fost specificat și în celelalt răspuns, nu ai atâta hardware și nu faci materii tehnice, ce țin de politehnică.
Nu știu dacă e general valabil sau depinde mult de universitate, dar am vorbit cu câteva persoane care au fost pe specializarea Informatică și strict legat de toate materile din cei trei ani de programare, o diferență dintre Info și poli ar fi faptul că la politehnică se face programare la un alt nivel, acoperi mult mai multe, ai materii ce cuprind mai multe laturi din programare.
Am terminat politehnica, specializarea Calculatoare (aici se fac 4 ani) și pot să confirm că e mult mai complexă specializarea. Trebuie să fi pregătit pentru fizică, electrotehnică, electronică digitală, analogică, măsurători electronice, senzori și traductoare and so on. Destul de multă matematică, în fiecare semestru am avut cel puțin o materie. Extrem de mult hardware. Sisteme de I/O, arhitectura sistemelor de calcul, microprocesoare, microcontrollere, arhitecturi de calcul avansate, arhitectura calculatoarelor, limbaje de descriere hardware(mostly VHDL ca și limbaj), limbaj de asamblare x86 și așa mai departe. De materii legate de programare nu mai îți enumăr, că voi finaliza mâine mesajul.
Totuși cred că încă o diferență la poli e că acoperă și ramura de Machine learning, AI, etc.
Mie mi-a plăcut foarte mult, tot ce-am făcut. Recomand specializarea, dar nu pot spune că e pentru oricine. Ai destul de multe oportunități după, iar faptul că ești un Inginer în domeniu calculatoare e un bonus destul de mare.
Neștiutor1 întreabă: