anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, nici nu stiu cum sa incep! Am varsta de 22 ani si simt ca am o viata monotona, deci cum sa va zic.
Zilnic fac aceleasi lucruri, ma uit la seriale, ma joc non-stop, stau pe Facebook, ies in oras, fumez un pachet de tigari la zi, beau in jur vreo 4-5 litri de cola plus vreo 3 cafele. Am scris aici in speranta ca imi veti da vreo idee ce-as putea sa fac sa schimb asta. Ma gandeam sa ma inscriu la facultate dar n-am chef sa pierd 4-5 ani degeaba sau sa ma angajez dar nu prea se gasesc locuri de munca in perioada asta cu virusul asta. Recent m-am apucat si de scoala de soferi in speranta ca voi schimba ceva, dar nu prea ma pasioneaza mai ales cand il vad pe instructorul ala cum se crizeaza langa mine, de 2 saptamani nici nu am mai fost. Aveti vreo idee ce as putea face ca sa scap de lenea asta? Banii nu ar fi o problema daca va intrebati asta.

Răspuns Apreciat de Editori
| Verona363636 a răspuns:

Ai putea face niste cursuri de IT (macar sa te inscrii) sau poti sa incerci sa faci ceva cu ajutorul unor tutoriale de IT (poate o sa iti placa). Poți sa faci sport sau sa scrii o carte in care sa faci un personaj (acel personaj sa fie cum ai vrea tu sa fii). Poti sa inveti dansuri noi de pe Youtube (ele te vor ajuta sa revii la viata). Incearca sa nu mai bei cola pentru ca in perioada in care am baut mi se parea ca totul era neinteresant.Incearca sa renunti la anumite vicii si sa traiesti sanatos.Fa o postliceala sanitara daca ai terminat liceul si zici ca nu ai chef de facultate. Daca observi eu ti-am oferit niste idei de la care chiar poti incepe o cariera.Stai si noteaza pe hartie ce ai dori sa faci si trezeste-te! Lasa o amprenta asupra vietii tale, nu sta degeaba, fa ceva util! Incearca sa iti faci poze (pentru dezv. profilului de insta, tik tok, Facebook). Sper ca te-am ajutat, gandeste-te foarte bine la ce iti place si tine cu dintii de acest lucru.

4 răspunsuri:
| MPersephone a răspuns:

Deci sa inteleg ca fumatul, jocurile, privitul serialelor nu e o pierdere de timp, dar o universitate ar fi? Vezi ca nu universitate, nu lucru, nu soferie, pierde atunci timpul in continuare, iroseste-ti viata, e clar ca nu ai motivatie pentru nimic altceva decat sa te distrugi. Te vei plange de tot si vei refuza orice posibilitate din cauza caracterului tau laconic.

| YoULoVeAnGeL a răspuns (pentru MPersephone):

Am trecut si inca trec printr o perioada asemanatoare celui sau celei care a scris asta. Nu tine doar de vointa, sa stii. Unele lucruri nu se intampla si datorita altor factori. Depinde de fiecare ce viata are si ce cunostinte are(inclusiv din familie). Uneori chiar nu vezi posibilitati. Depinde foarte mult de cum esti si de ceea ce ti se ofera sau nu, de sprijin sau nu, de orice lucru de genul. Fiecare are problemele sau usurarile lui. Depinde cum le privesti.

| MPersephone a răspuns (pentru YoULoVeAnGeL):

De acord, depinde cum povestesti. Tu spui ca ai trecut printr-o perioada, noi nu stim daca si persoana asta trece printr-o perioada, sau asa e viata sa, asa e modul sau general de a fi. Dar nu e corect nici fata de tine, nici fata de cei din jur sa cauti ajutor daca nu doresti sa te ajuti pe tine. Dar cred ca toti avem asa perioade in unele momente ale vietii, apoi ne intoarcem, ne motivam si continuam.

| Cksihja a răspuns:

Du-te în armată și te pun ăia la punct.

| IgnatVictor a răspuns:

Salut.
Crede-mă, în viață realizările contează. Ele te ajută să iubești viață și să nu mai vezi totul atât de monoton.
Așa că, uite ce ai de făcut:
- Ia-ți carnetul de șofer
- Termină o facultate
- Angajează-te undeva
- Învață lucruri noi (prin asta mă refer la sport, limbi străine, trucuri prin care să îți surprinzi prietenii/familia, etc)
- Dacă ai talent scrie o carte - deși, pentru asta, înarmează-te cu o răbdare de fier
- Găsește-ți sufletul pereche
- Construiți o casă (dacă aveți una doar a voastră atunci nu mai e cazul)
- Întemeiați-vă o familie
Știi, chestii de genul ăsta, de obicei, aduc fericire în viața oamenilor. Nu spun că asta o să te facă fericit, dar tu știi cel mai bine. Și, apropo, să nu îți fie teamă niciodată să faci pași atât de mari, cum ar fi cea cu facultatea sau mai știu eu ce. În viață astfel de lucruri contează.
Numai bine.

| Aleeeeee255555 a răspuns:

Ar trebui sa devii putin mai independenta, sa nu ratezi nicio oportunitate, orice, dar nu in casa.Si sunt sigura ca ti.ai putea gasi un loc de munca sau te poti inscrie la un curs, de dans, tenis inot, orice care tine de miscare.Depinde si ce iti place si ce te atrage.Succeslaughing

| Aleeeeee255555 a răspuns (pentru Aleeeeee255555):

Innot*

| YoULoVeAnGeL a răspuns (pentru Aleeeeee255555):

Inot era ok iubita. Ai scris bine