| marian9313 a întrebat:

Salut,nu stiu ce sa fac, am dat de permis si am picat la ochi, faza ii k eu cu un ochi am vazut tot iar cu celalalt nu am vazut literele mici si un pic m-am chinuit cu alea mijlocii si ma picat pentru atatstraight face mi-a zis gata nu vezi iti trebuie ochelari.Mi-am facut si ochelari dar nu am mai mers sa dau inca o data pentru ca eu nu vad nici macar cu ochelari literele mici cu ochiu problema.Si asta nu stiu, mai am vreo sansa sa pot da de permis k dk nu ma trece la ochi nu pot merge mai departe.Chiar nu stiu ce sa fac.straight facestraight face

Răspuns Câştigător
| Mareacluj a răspuns:

Normal ca ai sansa, numai ca intai trebuie sa rezolvi problema cu vederea asa cum trebuie. Si asta nu doar ca vrei sa iti iei permisul, ci pentru ca e o problema care trebuie corectata si tinuta sub control, ca sa nu creasca dipotriile. Cu cat amani, cu atat va fi mai greu. Aceasta problema o am si eu, insa a aparut cam la cateva luni dupa ce mi-am luat permisul, adica la controlul medical, am fost ok. Insa ajunsesem ulterior sa nu pot citi un nr. de inmatriculare de la masinile din fata (cativa metri) si imi era teama sa ma urc la volan. Pe de alta parte, daca nu iti pui ochelarii recomandati, e posibil sa se agraveze in viitor. Eu spun sa mergi la un medic sau la mai multi si pana cand nu ai la ochi ochelarii cu care sa vezi perfect sa nu te lasi. Tu spui ca acum ai ochelari dar si cu acestia nu vezi f.bine. Inseamna ca nu ti se potrivesc. Eu am fost in 4 luni la 6 medici si toti au spus altceva. Ultima data mi-a testat peste 30 de lentile pana cand le-am nimerit pe cele care imi redau vederea de cand eram copil! Asadar, preocupa-te intai de aceasta problema iar cand vei avea la ochi ochelarii cu care sa vezi f.bine, inscrie-te la scoala. Altfel, chiar presupunand ca vei trece de controlul medical, iti va fi f.greu la orele de condus, nu te vei simti in siguranta si nu e bine nici pentru ceilalti participanti la trafic.

| marian9313 explică (pentru Mareacluj):

Mda tare mi sa nu ajung atunci cu lentilele k fundu de la sticla de bere, k probema ii k un ochi mi-a ramas in urma si atunci normal k nu poate sa-mi dea ceva mai tare la un ochi si la celalat mai usor, pentru ca eu la ochiu bun vad bine(cu sau fara ochelari ii tot una).Si culmea ii k la ochiu problema am numa 2, 50 dioptria deci nu chiar fff mare.

| Mareacluj a răspuns (pentru marian9313):

Sa stii ca se poate sa iti dea ochelari cu diptrii diferite, sau pentru un ochi cu dioptrii, pentru celalalt fara. Chiar si eu am o colega care are pentru un ochi dioptrii cu + pentru celalalt cu _. stai linistit ca acum lentilele sunt mai moderne, mai finute, chiar si pentru. ochelari cu dioptrii mai mari lentilele sunt la fel de subtiri, plus ca sunt si lentilele din plastic, pe care le recomand pt.ca sunt mai usoare si mai rezistente. asa ca nu ai de ce sa iti faci griji din cauza asta, insa trebuie sa tratezi serioe lucrurile, pana la urma e vb.de vederea ta, la volan sau nu, e normal sa vezi bine. Cu sofatul, daca rezolvi cu ochelarii cat sa simti ca vezi f.bine (si sunt convinsa ca daca mergi la un medic bun, ti-o rezolvi), stai linistit ca nu va mai fi problema.

| marian9313 explică (pentru Mareacluj):

Mersi fain de stafaturi si scuze k team batut la cap cu problema mele si dk vrei imi lasi un id si mai vb cu alta ocazie despre problema asta, k ii mult mai usor sa vb-esti cu un om care are cam aceeasi problema k si tine.happy

6 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Cu ochelarii ar trebui sa vezi perfect, trebuie sa te duci inapoi la oftalmolog sa mai incerci lentile, pentru ca altfel nu vei putea avea permis.

| marian9313 explică (pentru evenso):

Dapoy am fost mi-a dat o gramada de lentile si tot nu am vazut alea mici chiar nu stiu ce sa mai cred am de ex am un prieten exact cu aceeasi problema si are deja permis.

| evenso a răspuns (pentru marian9313):

Atunci incearca sa dai examenul cu acesti ochelari.