anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu stiu cum sa incep. Eu am planuri mărețe pentru vara asta, vreau sa merg in mai multe țări, vreau sa imi cumpăr haine, si mama mea.....imi cam strigă planurile. Adica imi strica vacanta de vara. Astazi m-a certat ca imi rod unghiile. Dar pana la urma nu e treaba şi de ce fac eu cu corpul meu. Si apoi a inceput sa imi zice, ca raspund urat, ca postez cam des pe Instagram, si ma cam simt asa, ca si cum, simt ca mama nu imi da libertate. Si am mai avut discutia asta. Si eu vreau sa imi cumpar o pereche de blugi negri, nu stiu cum sa ii zic mamei, ea imi zice ca eu am o tona de haine si ca ea nu prea are, dar totusi am 16 ani, poate m-am saturat si eu de hainele mele. Va rog, dati-mi sfaturi. Chiar am nevoie!

19 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Buna.
Daca ai 16 ani, te cred ca asta e o problema pentru tine.
Aici e un site public, lumea nu e obligata sa-ti raspunda dupa bunul tau plac, lasa frustrarile deoparte.
Priveste si partea buna, mai ai putin si faci 18 ani.
Atunci poti sa faci ce vrei, poti sa-ti iei ceva in fiecare zi, daca te tine buzunaru!
Pana atunci depinzi de parinti.
Acum da-mi reply si comenteaza ca nu am zis ce probabil vreai tu sa auzi happy

| darrio2007 a răspuns:

Iti place sau nu, nu ai ce face. Esti minora. Asa ca, cioculetul mic si fa ce iti spune ea.

| emaopris a răspuns (pentru darrio2007):

Nu sunt de acord cu răspunsul tau, ce au ajuns copii in ziua de azi? Marionetele parintilor? Uneori copii mai au si ei nevoie sa fie....liberi. Si, sa va mai spun ceva. Eu am un frate de 9 ani, si mie mi se pare ca el primeste mai multe decat mine, si ca se poarta mai frumos cu el. De ce?

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns (pentru emaopris):

Esti minora si asta spune tot. Daca nu stii ce inseamna asta e clar ca nu stii nimic despre viata. Du-te, locuieste singura si traieste pe banii tai (din munca, nu de la parinti) si apoi descurca-te cu greutatile vietii de zi cu zi. Si mai vorbim cand vrei.

| Clockwork a răspuns (pentru emaopris):

PENTRU CA E MAI MIC CA TINE de aia se poarta frumos cu el

| Violleta2022 a răspuns:

La 16 ani esti inca copil si legal esti considerata minora, deci, sub tutela parinteasca, ca atare, ca-ti place ori nu, trebuie sa asculti de mama si tatal tau pana la majorat!

Cat priveste "vrutul" tau, o sa-l primesti cand vei muncii pe banii tai!
La 16 ani nu poti pleca unde vrei si cumpara tot ce vrei, pentru ca nu-i normal!

Dupa cum vad, mama ta pana la urma stie cum sa te tina in frau si sa-ti cumpere cand ai nevoie, nu cand vrei tu.

| emaopris a răspuns (pentru Violleta2022):

Răspunsul tau mi se pare exagerat si rautacios

| Violleta2022 a răspuns (pentru emaopris):

Imi pare rau fetita ca nu poti sa te mangai pe cap si sa-ti spun ce vrei tu sa auzi, dar copii rasfatati si aroganti ca tine, am mai vazut si nu m-au impresionat.

Sunt mama si am copii, stiind bine cand copilul incearca sa manipuleze si sa obtina favoruri peste masura.
Nu este nromal ca un copil de 16 ani sa aiba libertatile pe care le vrei tu si nici ceea ce vrei tu.
Dar, se pare ca mama ta este o femeie inteligenta, care stie cum sa te trateze si sa-ti dea doar atata cat ai nevoie.
La 16 ani esti micuta si ca vrei ori nu, trebuie sa asculti de parinti si sa faci ceea ce ti se cere!

cand vei deveni majora (dupa 18 ani) si vei avea banii tai, poti merge unde vrei si poti sa-ti cumperi ce vrei, pana atunci, comporta-te respectuos cu mama ta, daca nu vrei sa petreci toata vara incuiata in casa!

| MihaelaDart a răspuns (pentru emaopris):

Daca ti se pare ca Jullianna ti-a dat un raspuns rautacios, atunci cautati un loc de munca ca sa ai proprii tai bani. Renunta la scoala ca sa-ti iei un serviciu si astfel vei avea parte de tot ce vrei tu in viata.
Cu parare de rau tu esti cea care nu intelege, daca nici pe mama ta nu ii asculti sfaturile, atunci si raspunsurile de pe TPU sunt egal cu zero. Ar trebui sa te pui in pielea mamei tale si sa vezi cum este si iesi din persoana rasfatata ca asa vei pierde in viata.

| Fatamuntilor a răspuns:

Draga mea, liberatea se castiga si trebuie meritata!
Inteleg nevoile unui adolescent, am fost si eu, si am trait printre ei.
Dar trebuie sa intelegi ca in orice familie prioritatile sunt altele in ceea ce priveste veniturile.Plata utilitatilor si asigurarea hranei zilnice. Putini isi mai permit vacante si oricum strang bani un an intreg.Hainute poate odata pe sezon. Daca sunt mai multi copii, e mai dificil.
In ceea ce priveste vacantele in multe tari... asteapta sa faci pe banii tai cand iti vei permite.
Daca parintii te pot trimite intr-o tabara, poti fi multumita.
Rosul unghiilor este un obicei prost, sunt destule metode destule sa nu mai faci, cauta pe net.

| peperonies a răspuns:

Muta-te singura si plateste-ti singura tot. nu o sa mai ai probleme. dar acum repede cat inca le stii pe toate.

| AdrianVoicu a răspuns:

Hahaha, asta numești tu problemă? Gândești ca un copil de 6 ani, bani nu cresc in copaci, nu mai fii atât de egoista
Cad și-a cumpărat maica-ta ultima oara ceva?
Vrei sa iți cumperi blugi? nici o problema, angajeazate și mai vorbim după aia despre vacante laughing)

| emaopris a răspuns (pentru AdrianVoicu):

Radeti voi....radeti....oricum persoanele ca voi nu ma vot intelege niciodata

| AdrianVoicu a răspuns (pentru emaopris):

Ce a-și putea eu înțelege de la un copchil răsfățat? laughing

Răspuns utilizator avertizat
| Clockwork a răspuns:

Sinuciderea e intodeauna un raspus

| emaopris a răspuns (pentru Clockwork):

Tocmai mi-ai propus sa ma sinucid? Vorbesti serios?

| Clockwork a răspuns (pentru emaopris):

Da