| Aenoenienanonim a întrebat:

nu stiu daca e o prostie ce spun sau daca o sa radeti de mine! Am 16 ani si ma gandesc sa devin avocat, chestia e ca la scoala nu sunt bun de nimic, si oare pot sa devin daca am medii foarte mici la liceu si generala? Apoi la ce facultate trebuie sa merg? stau in Bucuresti! Si vreau sa stiu toate detaliile, este greu? ce trebuie facut, vrea ajutor chiar imi place meseria asta dar nu am nici o idee cum sa ajung la ea! sad

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa faci facultatea de drept. Daca vrei sa o faci la stat, la Universitatea Bucuresti, s-ar putea sa nu se poata (adica sa se tina cont de notele din liceu si sa ai nevoie de o foarte buna cunoastere a istoriei si gramaticii, ceea ce tu nu ai cum obtine pana la concursul de admitere). Daca vrei sa o faci la particular, admiterea este floare la ureche, facultatea la fel, insa iti va fi foarte greu sa devii avocat (trebuie sa dai un examen de intrare in barou pe care numai cei foarte foarte buni il iau)> Eu cred ca daca ai ambitie si iti doresti cu adevarat, daca esti dornic sa o faci si capabil sa muncesti, poti. Ma gandesc ca poti vreme de 3-4 ani sa studiezi gramatica si istoria foarte serios (10-12 ore de studiu pe zi), apoi nu sunt decat 4 ani de facultate in care poti s-o lasi chiar mai moale (poti invata chiar numai 4-5 ore pe zi, urmand sa bagi tare doar in sesiune). De obicei, pentru examenul de barou se invata cam un an, in ritm dracesc (un prieten a invatat aproape 16 ore pe zi un an, zi de zi, fara cea mai mica pauza si a luat intre primii). Nu e suficient sa-ti placa meseria, trebuie sa fii inteligent, sa ai multa putere de munca si multa ambitie.

| gigiro a răspuns:

Facultatea de Drept. Ai toate sansele, daca incepand de acum si pana la terminarea liceului vei invata continuu. Nu uita ca ai de luat mai intai bacul.

| Anda_5509 a răspuns:

Pai trebuie sa lupti.Chiar daca ai avut pana acum medii mai mici, cel mai bine ar fi sa te pui pe invatat.