| EuSunt89787 a întrebat:

O sa fiu direct. La UBB nu intru iar la automatica mi se pare criminal. Asadar, vreau sa lucrez in IT, o sa invat cat pot de mult in perioada facultatii, si singur daca trebuie. Dar, ce facultate imi sugerati ca ar fi mai bine sa urmez.
Informatica economica la FSEGA, telecomunicatii la Universitatea Tehnica (si aici pare greu, ce parere aveti), sau sa plec singur, departe de casa, in Timisoara la informatica?
Multumesc anticipat.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai mie mi se pare ca tu cam fugi de de cele mai bune facultati de profil dar totusi vrei o cariera in IT.

Daca ti se pare criminala AC atunci poate nu e de tine IT ul

| EuSunt89787 explică (pentru suntserios):

Nu stiu multe in domeniu, dar vreau sa invat...de asta vreau sa fac facultatea. In primul an o sa-mi dedic mult timp studiului programarii... daca vad ca nu se prinde nimic de mine, asta e, csf? Schimb profesia

| Ara997 a răspuns (pentru suntserios):

Ce-i drept la ac la Bucuresti la sectia de calc de ex. e concurenta serioasa. adica cu un examen de mate + fizica deci vreo 6 manuale se intra cu 9.50.
la informatica cu 3 manuale de info se intra cam de la 8.50-9
deci astea 2 sectii au concurena serioasa. pe urma vin restul, dar
pentru web design nu trebuie sa stii matematici superioare si alte dracarii.
ideea e ca pe it e o paine de mancat, dar pe ce te specializezi face diferenta intre un sal de 500 de euroi sau 2500. si face fiecare dupa cat il duce mansarda.

| Ara997 a răspuns:

Pai cam singur o sa inveti ca nu mai e ca la liceu, parerea mea e ca daca nu vi dela o clasa de mateinfo (intensiv info caz si mai fericit) sa nu te incurci cu informatica pura.
merge mult mai bine informatica economica, este IT aplicat in economie si slava domnlui e de munca pe partea asta
, la astia cu telecomunicatii sunt specializati pe comunicatii si mai putin pe it, sau mai bine zis este IT aplicat in comunicatii.

| EuSunt89787 explică (pentru Ara997):

Mersi de raspuns. Cunosti ceva persoane care au terminat sectia asta? Au avut ceva dificultati la angajare din pricina faptului ca nu sunt ingineri sau ca nu au pe diploma scris programator? Merge si economist, nu? rolling on the floor

| Ara997 a răspuns (pentru EuSunt89787):

Merge totul e sa stii meserie, in cen cei cu informatica economica o duc f bine dar nu fac exclusiv priogramare adica nu te gandi ca te duci glontz la google sau la bitdifender si aia zic : poftii va rog!
mai degraba se poriveste la un amazon ca job.

Nici nu imi propun asta. Stiu ca trebuie sa invat mult singur, nu cred ca va fi o problema. Daca e sa lucrez ceva combinat si cu partea economica, nu e rau. Sunt destule oprtunitatii dupa absolvire?

Oportunităţi de carieră
"
Absolvenții specializării INFORMATICĂ ECONOMICĂ pot beneficia de bune plasamente pe piața forței de muncă, dacă avem în vedere dinamica și structura cererii de specialiști din ultimii ani, multe oferte venind din partea companiilor străine cu sediul în țara noastră.
Un absolvent al specializării INFORMATICĂ ECONOMICĂ va putea activa ca

Analist de sisteme informationale
Proiectant de sisteme informatice economice
Administrator baze de date
Programator
Consultant IT
Consultant/ implementator de sisteme informatice integrate pentru gestiunea afacerilor (ERP) şi soluţii e-Business
Web designer & Web developer
Manager de proiecte informationale/Manager de proiecte IT
"
ajunge?

Mersi mult. A da...eu daca merg la informatica economica, merg la Cluj. E vreo problema? Am vazut ca ASE-ul din Bucuresti e mai promitator, daca eram de acolo, era clar ca mergeam la ASE. Dar, eu sunt din MM, iar Clujul e mai aproape. De asta nu as merge la Timisoara, dar daca n-am ce face, merg acolo si singur.

No,e bun Clujul, frate, nu e tzigania din Bucuresti (sa ma scuze bucurestiul).
bafta maxima!

| g4mma a răspuns:

Salut! Eu sunt la UBB dar am colegi care au mers la UT la Telecomunicatii, si pot sa iti spun ca nu e prea ok sectia asta. Info Economica pare ok, asta era si planul meu B pe vremea cand am dat admiterea. Oricum, eu in locul tau as mai sta un an si as da admitere la UBB sau m-as duce in TM. Si daaa, programarea o inveti singur, dar sa stii ca te ajuta sa fii la o facultate de profil, te mai "ghideaza" sa zic asa.