| Deliii91 a întrebat:

Pentru inceput numele meu este Delia, am 16 ani si de aproximativ 3 luni am fost "obligata" sa ma mut din Romania.
Ok, o sa incerc sa nu lungesc prea mult chestia asta. Mai pe scurt ai mei s-au mutat acum 2 ani de zile in Franta, la inceput au zis ca ma lasa in Romania, sa imi termin liceul si din astea. Asa a si fost, am locuit cu bunici. chiar era super. Dar se pare ca s-au razgandit si au venit in vara in Romania si m-au intrebat daca nu vreau sa merg la ei in "vacanta", am zis ca da nu aveam nimic de pierdut mai vedeam si eu lucruri noi, dar dupa 2 saptamani dupa ce am ajuns in Franta am auzit o discutie dintre ai mei in care am aflat din "greseala" ca eu nu o sa ma mai intorc in Romania si ca ei deja mi-au facut acte tot pentru a sta aici. Ma rog au fost scandaluri, nopti nedormite etc. ideea este ca eu vreau sa ma intorc inapoi in Romania, chiar nu imi place nimic din ce se intampla aici..nu ma pot acomoda deloc, nu imi gasesc pur si simplu linistea, numai zic ca cu ( scuzati cacofonia) ai mei nu ma inteleg de nicio culoare. Ok cred ca v-am plictisit destul cu povestea mea. Vreau sa va intreb daca este posibil sa plec singura in Romania..adica daca pot trece singura granita, am tot intrebat pe unu pe altu si fiecare imi da un alt raspuns..eu vrea sa stiu sigur, puteti sa imi dati un raspuns concret, e urgent! Multumesc

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

Eu cred ca se poate deoarece nu parasesti teren romanesc ci te intorci inapoi, nimeni nu-ti zice ca e interzis sa te intorci in tara ta, si poate e viata mai buna financiar in strainatate dar tot mai bine e acasa. Din aceeasi cauza m-am intors eu si imi place mai mult in tara mea. http://www.youtube.com/watch?v=rcxbWlwhdlU problema la tine e ca nu ai bani de bilet asa ca o sa fie greu sa faci ca sa vi inapoi. Sansa ar fi ca tu sa le intorci spatele parintilor si cand vad ca nu vrei sa te adaptezi mediului te vor trimite.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De intrat in tara o sa poti intra, Romania nu poate refuza intoarcerea unui cetatean roman, daca ai cartea de identitate. Problemele sunt doua: daca ce vrei sa faci este bine si daca ai cu ce veni in tara.
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu parintii, sa le explici situatia ta si poate se indupleca sa te lase sa revii. Succes si numai bine!

| AndyLavy a răspuns:

Nu poti fara acordul parintilor. oriunde ai fi, si oriunde ai vrea sa te duci nu poti fara acordul lor atata timp cat esti minora.