Vorbeste cu Parinti, politia, directorul/o profesoara sau suna la telefonul copilului daca ai suna 18 ani
Am trecut și eu prin asta în liceu. 4 ani de bârfe, înjurături, chiar palme, piedici, țigănie ce mai. Era "șmecherul" clasei, care dacă stau acum să mă gândesc era extrem de frustrat. Era gras, nu avea succes la fete, acasă era ignorat, își bagă banii la păcănele, mai "combina" cate o fata care nu avea minte și cam asta era viața lui. Ce crezi, mi-a luat cineva apărarea? Nu, toți se temeau ca dacă o vor face vor ajunge și ei victimele "călăului". Ba chiar i-a manipulat pe încă câțiva șmecherași ca făcând mișto de mine vor dovedi ceva clasei, vor fi respectați. Așa procedează unii oameni, din invidie de cele mai multe ori. Mi-a și zis la un moment dat, ca dacă nu m-as enerva, nu as plange când îmi face rău nu ar mai avea "farmec". Cumva tot vina mea era, eu îl încurajam. Ei bine, asta e comportamentul sociopaților. Nu pot să zic sigur ca este și cazul tau, dar lucrurile nu se întâmpla de pe azi pe maine, suntem rezultatul experiențelor și gândirii noastre. Nu îl învinuiesc doar pe colegul meu, el doar se descarcă pe mine incerca să își recâștige încrederea în el. Imaginează-ti ca viața ta nu e prea roz, ai incercat să te integrezi, nu ai reușit, iar unii aleg calea mai ușoară, fac mișto de restul, atragând atenția. E super usor să vezi răul într-un om, mai greu e să vezi binele, de-aia le e usor colegilor tai, pentru ca defecte sigur ca orice om ai și tu, dar ei doar le scot în evidentă. Sfatul meu e să mergi la un psihoterapeut, să vorbesti cu ai tai dacă te inteleg, să te dezvolți tu ca om, fa un sport, fa orice să îți distragă atenția. A și nu uita, oamenii de genul nu vor dispărea, nu se vor maturiza probabil niciodată, vor profita în continuare de oamenii slabi, pentru a se pune ei intr-o lumina bună.
Știu ce simți.Și eu in tot gimnaziul am fost luată in râs, injurată, scuipată, amenințată şi multe altele.Acum voi fi la liceu si sper sa fie altfel.Dar te-as sfătui să vorbești cu cineva, să ii povestești totul, asa te-ai mai "ușura " puțin.Asta am făcut eu. Apoi, tata a luat măsuri și a sunat părinții colegilor, dar după o perioadă au continuat.Am început să nu ii mai bag in seamă deloc, deja mă obișnuisem si s-au plictisit si ei văzându-le că nu imi mai pasă.
Dar totuși, te-aș sfătui ca inainte de toate să iei legătura cu directoarea liceului.
Nu mai pune la suflet.
Eu toate insultele lor din 5-8 le-am pus la suflet, apoi mi-am dat seama că nu merită.
Găseste-ți un prieten cu care să te înțelegi si in care sa ai încredere.
Totul va fi bine.Vei vedea
Mă îngână, că anul trecut tot i-am întrebat "aveți cv cu mine".
JojOjo întreabă: