| gmxmail a întrebat:

Salut, problema mea este ca sunt un om foarte rusinos, poate chiar o dau in anti social, nu ma descurc bine in situatii sociale, si totul a inceput la liceu pentru ca pana atunci nu aveam nimic eram un om destul de popular, acum nu ma inteleg bine cu colegii, am impresia ca toata lumea se uita la mine pe strada si isi face o impresie proasta, de aia ies rar pe afara. Totusi am fost la mai multe concerte cu foarte multe persoane unde chiar m-am simtit bine, sau la meciuri unde merg si strig cant tot timpul in mereu a 2 a zii povestea o ia de la capat. Trebuie sa mentionez ca sunt baiat si am 18 ani.

11 răspunsuri:
| Jo17 a răspuns:

Si eu sunt anti-sociala.

| Nemessys a răspuns (pentru Jo17):

Si crezi ca asta-l ajuta cu ceva?

| gmxmail explică (pentru Nemessys):

Ba cam orice raspuns ajuta, mai ales daca ai ocazia sa cunosti oameni cu aceias problema.

| gmxmail explică (pentru Jo17):

Daca doresti putem sa vb pe Facebook ceva, sper sa iti treaca cat mai curand, si sa incepi o viata normal si frumoasa!

| cezarenache a răspuns:

În primul rând ești asocial, nu antisocial. În al doilea rând, având o oarecare experiență pot să te sfătuiesc să îți găsești prieteni cu care să împărtășești experiențe, cu care să poți discuta, să aveți hobby-uri comune etc. Anxietatea socială ne limitează în genere, din moment ce în mintea noastră se formulează diverse scenarii, însă trebuie să încerci, stagnând nu vei reuși niciodată. Fă-ți un plan, urcă treptat și vei vedea că teama ta este nejustificată în genere.

| hatteya a răspuns:

Păi cred că ar trebui să încerci să-ți lipsezești mintea și să nu te mai gândești la ce poate crede lumea despre tine.
Și eu eram rușinoasă, dar am avut prieteni care m-au ajutat să trec peste rușine.
Fii tu însuți și încearcă să te simți bine.
Cât despre colegi, încearcă să îi impresionezi cu ceva dacă vrei, așa e mereu cu ei, sunt niște îngâmfați care doar știu să critice, nu îți bate tu capul cu ei.
Fă multe lucruri care îți plac, dacă ai prieteni care să te ajute cu rușinea, nu ezita să le spui să te ajute.
Fii încrezător. happy

| gmxmail explică (pentru hatteya):

Da, asta zice toata lumea, am fost si la psiholog, psihiatru, au zis acelasi lucru ca tine dar cu toate astea nu m-a ajutat cu nimic

| hatteya a răspuns (pentru gmxmail):

Atunci nu știu ce să spun. Dacă vrei poți oricând să vorbești cu mine și am să te ajut cum pot.

Mi-ar face placere

| hatteya a răspuns (pentru gmxmail):

Unde ai vrea să vorbim?

Facebook, alt ceva nu folosesc