anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.
Se mai merita sa dau bacul daca nu vreau să mă duc la facultate?

Sunt clasa a12a,învăț foarte foarte bine dar nu vreau să mă duc la facultate.

Pot face ceva în viața doar cu bacul? Sau nu mai are rost sa-l dau daca nu plec la facultate?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dă-l să fie acolo. Spui că inveti si bine.
Multe firme angajeaza cu bacul chiar daca nu ai facultate.
Poate te răzgândesti peste catva timp si in privinta facultatii.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, merita sa dai BAC-ul si sa iei note de trecere, ca de el depinde viitorul si cariera ta, fiindca fara BAC vei ramane toata viata un muncitor necalificat, neputand sa aplici nici macar pentru joburi simple de vanzator intr-un magazin, fiindca si acolo ti se cere diploma de BAC, ca la mai toate joburile. Doar in constructii si agricultura nu ti se cere BAC-ul luat, dar ma indoiesc ca vrei sa mergi acolo.

Nu-i nici o problema daca nu vre sa faci o facultate, esti de inteles, mai ales ca nu vin cu loc de munca asigurat.
dar poti sa te inscrii la o postliceala, to cu diploma de BAC ca alfel nu-i posibil, ca sa faci un curs de asistent medical, contabilitate, frizerie, croitorie sau orice meserie iti doresti.
Oti iti poti deschide o afacere proprie, cu bani imprumutati de la parinti si in cativa ani le returnezi imprumutul, cand te mai ridici si faci profit.

| dullcat a răspuns:

Buna.Da, merita, fiind considerat un minim, altfel te vor lua toti patronii la impins vagoane.Pana si cei cu facultate au probleme in a-si gasi un post ok, daramite cineva fara examenul de bac.Nu e chiar asa un sacrificiu urias, e doar o alta chestie care trebuie bifata daca vrei sa nu te trezesti cu piedici inutile pe viitor.Succes!

| StoicAnalysis a răspuns:

Tu da bacul acolo ca nu ai de unde sa stii daca o sa ai nevoie sau nu de facultate in viitor. Eu dupa ce am dat bac-ul nu aveam intentia de a merge la facultate la momentul ala, dar peste 7 ani, cand am fost avansat la locul de munca, angajatorul mi-a zis, ca daca vreau sa ajung mai sus de atat, imi trebuie facultate. Si uite acum la 25 de ani am inceput sa ma apuc de facultate intr-un domeniu in care nici nu as fi visat vreodata ca o sa ajung, daca ma intrebai in momentul cand eram la liceu.

Ideea e ca nu ai de unde sa stii ce vei face pe viitor si e pacat sa-ti pierzi timpul facand ceea ce puteai sa faci la tinerete.

| LisaJulie a răspuns:

Mergi sa îl dai, dacă vei lua o nota bună poate cine te va angaja va aprecia acest lucru

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Fii propriul tău șef, intra in lumea afacerilor asa cum voi intra și eu in curând

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LisaJulie):

Mult succes sa ai!

| vatadezahar24 a răspuns:

Buna! Da, normal ca merita, chiar daca nu vrei sa mergi la facultate. Diploma de bac este un plus pentru când te angajezi sau când îți faci un job chiar dacă nu vrei să urmezi o facultate. Știu ca există presiune pe subiectul ăsta, și multora le e frică să susțină examenul, dar de fapt nu e așa. E pur și simplu un examen ca oricare altul. Te ajută foarte mult!

| elennaionela14 a răspuns:

Daca nu il ai, intr-o zi te va incurca.
Eu te sfatuiesc sa dai bacul si sa fii atent la tot, ca sa il poti lua.
Succes