| kento a întrebat:

Salut si buna tuturor am si eu o problema am voce pentru cantat si mi se scimba ce e de facut?

Răspuns Câştigător
| INSOLINYO a răspuns:

Pe măsură ce înaintăm în vîrstă, ne facem griji cu privire la firele de păr albe, riduri şi a ne menţine lookul tînăr. Însă majoritatea dintre noi ignorăm cel mai de preţ "bun": vocea. Iată cîteva metode de a-ţi păstra vocea tînără, sfidînd trecerea timpului.

Îmbunătăţeşte-ţi postura

O postură corectă este esenţială pentru a-ţi menţine vocea tînără. Cocoşarea cauzează schimbarea întregului tract vocal, împiedicînd respiratul adînc şi suprasolicitînd corzile vocale pentru a scoate sunete. De asemenea, exerciţiile precum pilates, care întăresc muşchii abdominali, ajută la menţinerea vocii.

Evită alimentele picante – Nu îl simţi sau guşti, însă o cauză comună a deteriorării vocii este refluxul acid. Irită şi usucă gîtul, iar saliva devine mai lipicioasă, îngreunînd vibrarea corzilor vocale. Semnele refluxului acid "silenţios" sînt dregerea vocii, o voce groasă la primele ore ale dimineţii şi senzaţia de gît umflat.

Consumă mai multe lichide – Deşi nici un lichid nu atinge corzile vocale, acestea sînt lubrifiate şi hidratate de un fluid asemănător salivei, produs de glandele apropiate numai dacă organismul este hidratat.

Cîntă la duş – Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a-ţi păstra vocea, deoarece menţine muşchii laringelui puternici, iar aburul lubrifiază cutia vocală. De altfel, specialiştii susţin că a cînta la duş este gimnastică pentru voce.

Sursa: www.ziarulnational.com

Daca acest raspuns iti pare a fii
Castigator/Necastigator, Inteligent/Supid, Folositor/Nefolositor sau pur si simplu
tea amuzat te rog puncteazal, daca tot ai facut efortul de a citii
(Va rog nu dati punctajele-n prostie)

1 răspuns:
| ZoZoHeart a răspuns:

Sa te rogi sa ai voce incontinuare, nu poti face nimic in privinta maturizarii! big grin Succes!