"plus ca am si prieteni care fumeaza" asta mi se pare cel mai prost argument ever! Fumeaza pentru ca iti place, pentru ca e ok sa decizi ce faci in viata ta, nu pentru ca ai prieteni care o fac. Anturajul este toxic.
Esti adolescent, probabil fumatul e o cale foarte buna de a-ti stapani stresul, emotiile. Tot ce trebuie ca sa te lasi de fumat e sa nu mai fumezi.
Pai daca ei nu sunt siguri ca tu fumezi, pentru inceput spune-le ca stai intr-un grup cu fete si baieti care fumeaza dar tu nu. cand ii vei prinde pe amandoi intr-o dispozitie mai buna, incearca sa le explici cum sta situatia cu fumatul si fai sa inteleaga.
Aici depinde si de tine ce vrei sa faci.Parintii tai iti vor binele.Si daca vrei sa nu isi mai dea seama ca fumezi fi si tu mai atent fumeaza mai repede.Adica inainte sa intri in casa sa nu fumezi, ia si tu o guma.Si nu tine tigara spre haine.Eu una fumez si iti zic ca nu e tocmai bine.Si daca fumeaza si prieteni tai care e problema ta? Vrei sa pari mai smecher sau ce?
Si parca spuneai ca debea te-ai apucat de fumat, cum adica sa devii dependent? Nu se poate intr-un timp atat de scurt. Macar o luna sa fumezi in fiecare zi, dar si asa tot nu devi dependent.Crezi tu ca esti.
Eu una iti zic sa lasi tigarile sau fa in asa fel in cat sa nu te simta parinti tai.
XoXo
Salut! Si eu sunt tot un adoleşcent ascultator de rap,în muzica noastră se obisnuieste să se foloseasca viciile,fumatul este cel mai întâlnit,eu zic să încerci să te zbaţi pur si simplu si sa invingi aceasta dependenţă e ca si cum ai fi sclavu' ei,si DA si anturajul are un rol in asta, ai putea sa te înhăitezi cu o gaşcă mai cuminte ca să zic asa, si uita-te si tu pe internet, de preferat pe site-ul crimetime.ro este un filmuleţ care sigur te face să te lasi de fumat! PACE! SI SA AUZIM DE BINE!
Cred ca mai important este sa gasesti raspunsul la intrebarea daca VREI sau nu sa te lasi. Multi spun "nu pot" inainte sa incerce macar. Si apoi, nici faptul ca prietenii fumeaza nu inseamna ca tu nu poti sa te lasi. fiecare e liber sa hotarasca pentru el nu trebuie sa te lasi influentat de ce cred sau zic prietenii. Uite niste idei faine cum sa faci daca vrei sa te lasi.http://blog.viatameaunjocserios.ro/copii/renunti-si-castigi/