anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Sunt baiat, am 19 ani si urmeaza sa fiu circumcis din motive religioase. Daca sunt baieti care au circumcizia facuta sa imi povesteasca putin. Cat de tare doare? In cat timp se reface? Ramane glandul foarte sensibil? Daca aveti ceva sfaturi pentru mine.

Răspuns Câştigător
| IAR a răspuns:

Eu am fost circumcis acum multi ani, cand aveam 14 ani, penisul meu s-a refacut foarte bine si glandul nu este foarte sensibil.
E misto sa fii circumcis dar depinde ce doctor te opereaza, nu e floare la ureche, daca stai bine psihic si ai un medic bun da-i inainte.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca tot faci asta din motive religioase, intreaba-l pe taica-tu. Nu este de aceeasi religie?

| Byb2001 a răspuns:

Sunt trei motive pentru care un bărbat alege să-și facă circumcizie după ce a ieșit din copilărie: din motive estetice, din motive medicale sau ca parte a unui ritual religios. Un urolog din Los Angeles, cu care am stat de vorbă și care efectuează între cincizeci și 75 de circumcizii pe an, a spus că procedura se face și din motive culturale. Filipinezii aleg să-și circumcidă copiii în jurul vârstei de opt sau zece ani.

Circumcizia la maturitate e răspândită și printre evreii care au crescut în Rusia sovietică, unde procedura era interzisă. E cazul lui Leo, care s-a circumcis la 13 ani.

Leo a emigrat la vârsta de patru ani. După ce s-a stabilit cu familia în Statele Unite, Leo a început să urmeze cursurile școlii de duminică, iar familia lui și-a putut practica religia, în sfârșit.

„Când aveam unsprezece sau doisprezece ani, părinții mei m-au luat la o discuție", mi-a zis el. „Nu auzisem de circumcizie,

„M-au întrebat dacă vreau să-mi organizeze un bar mitzvah." Dar, pentru asta, i-au zis că trebuie să fiu circumcis. I-au zis și că o să renunțe la carne de porc din solidaritate cu el.

„M-am întâlnit cu un doctor", mi-a spus Leo. „Mi-a explicat că o să simt disconfort vreo săptămână, dar o să treacă repede." Apoi, Leo și-a făcut operația. Copcile arătau cam înfricoșător. Cicatricea n-a mai dispărut niciodată. Dar durerea da. A fost ok.

| Byb2001 a răspuns:

Sper sa te ajute raspunsul

| jj7700 a răspuns:

Eu am facut operatia la 21 de ani tot din motive non-medicale, dar nu relegioase in cazul meu - mai mult preferinta personala a mea si a partenerei de viata, cat si beneficii medicale pe termen lung. Operatia a durat cam 30 de minute, nu doare aproape deloc intrucat se face sub anestezie locala. Cel mai mult dureaza dupa perioada de vindecare, cam 3-4 saptamani pana iti poti relua activitatea sexuala. De durut dupa nu doare, doar este un mic dinsconfort in cazul erectiilor nocturne care trece dupa o saptamana. Glandul se desinsiblizeaza un pic in stare flasca si cand e uscat, dar odata ce intrii in erectie si se umezeste, fie de la lubrifiant sau de la secretiile parteneri, este la fel de sensibil ca inainte si sexul pentru mine nu este schimbat in vreun fel notabil. Ca beneficii, ma simt mult mai curat, penisul mi se pare ca arata mai bine fara preput, mai ales ca in erectie e foarte neted, fara exces de piele sub gland, iar in mare este ceva mai sanatos asa - risc mai scazut de infectii eliminarea riscului de fimoza sau cancer de penis, chiar daca beneficiile sunt minore, problemele la varsta ta fiind rare.