| cernealaabundenta01 a întrebat:

Sunt clasa a8-a si nu stiu pe ce profil sa ma duc. Parintii, profesorii, colegii imi propun sa ma duc pe mate-info, dar eu nu sunt foarte bun la matematica. Pana acum am un 8 si un 7, dar m-am pregatit pentru teza si sper sa iau 9. Eu as opta pentru filologie. Imi place foarte mult romana. Multa lume spune ca pe filologie nu inveti nimic si ca nu sunt foarte multe facultati.
A inceput sa imi fie frica ca nu o sa iau o nota mare la examen. In ultimul timp nu am putut sa mai dorm, nu ma pot concentra la unele ore, etc. Vreau si eu cateva sfaturi. Multumesc!

7 răspunsuri:
| MeForeverAlone a răspuns:

Mai întâi spune-mi la ce materii ești bun, apoi eu îți voi spune ce profil ți se potrivește ție.

| cernealaabundenta01 explică (pentru MeForeverAlone):

Imi place romana, engleza, istoria, geografia si civica

| Nemessys a răspuns:

Daca tot iti place romana, engleza, istoria si geografia, eu unul iti recomand stiite sociale. La stiinte sociale faci 5 ore de romana pe saptamana, 3 de istorie, 3 de engleza si 2 de geografie (pe saptamana) Ar fi cel mai potrivit profil pentru tine (parere mea). Acolo dai teza la romana, engleza, istorie/geografie, logica in clasa a-9a, psihologie in clasa a-10a (si mai departe, nu stiu). Este un profil destul de dorit. Oricum, te poti informa mai bine despre el, compara-le cu alte profiluri si vezi care ti se potriveste. Oricum, daca pici la ceva ce nu ai vrut, te poti transfera in semestrul 2, sau la sfarsitul anului big grin. Mult noroc!

| Deaad a răspuns:

NU fa prostia de a te duce la mate-info daca nu iti place in primul rand foarte mult, si daca nu te descurci extraordinar la matematica.

La profilula sta te duci doar daca stii SIGUR ca vei avea un viitor pe matematica. Daca stii SIGUR ca iti place intr-un mod gen:sa stai ore in sir pe matematica doar din placere.

Si eu tot aici sunt si a fost cea mai mare greseala din viata mea.

Nu asculta la lume.
Daca faci ce iti place, vei trai bine.
Si daca nu vei trai bine, macar vei face ce-ti place decat sa servesti un sistem nenorocit facand ceva ce urasti, simtindu-te ca intr-o cusca nenorocita din care numai poti scapa.

| MeForeverAlone a răspuns (pentru cernealaabundenta01):

Ok, pe lângă astea îți place să înveți despre afaceri?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Du-te acolo unde esti foarte foarte bun. Sunt suficiente facultati si multe cariere de succes care au la baza filologia. Important este sa fii foarte bun si iti vei gasi drumul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De profil ți s-a spus.
Examenul nu e greu. Uită-te peste subiectele de anii trecuți, fă modele etc. să-ți formezi o idee despre ce îți cere și cum să abordezi. Oricum, la sociale și filologie, spre ce presupun că te vei duce, se intră cu medii de 7.50-8.50, uneori 9.