anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, sunt fata, am 16 ani și am o problema. Îmi este rușine puțin să vorbesc despre asta dar am nevoie de sfaturi. Ieri am făcut exces de alcool împreună cu o prietena am băut împreună o sticla 0.5 si 2.5 l sau 3 l de bere. Urmările au fost strașnice, desigur. Amețeli, dezechilibru, voma. Am băut doar cărbune. În septembrie însă am fost operata la stomac și ampedicita și astfel la mine organismul a reacționat mai rău decât la prietena mea. Azi mie greață și am dureri de stomac fiindcă ieri am băut pe stomac gol. Am impresia că am făcut intoxicație de alcool. Vor spuneți mi ce pot face. Părinții mei nu trebuie să afle și astfel la medic nu pot pleca. Cum pot să vindece intoxicația asta singura?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai mare grija, nu stomacul este cel care se revolta, ci ficatul si cum sunteti copii, poti face coma alcoolica si de la o bere si ajunge in urgenta in spital.
Mai lasati bautura, ca nu-i pentru copii, va distrugeti ficatul si muriti la varste fragede.
Nu ati auzit de ciroza hepatica sau coma alcoolica?

| Ara997 a răspuns:

Incearca sa mananci mancare de regim cateva zile:
-branza de vaci proaspata, paine prajita (uscata).
apoi (nu peste mancare ) f.multe lichide,
ceaiuri calmante pentru stomac.
du-te la un mag de naturiste si alege ceaiuri pentru stomac

| LexiEla a răspuns:

E normal sa te simti rau, mai ales daca esti fata si nu tii la bautura. Iti va trece. Mananca mancare gatita sau, si mai bine, poti incerca rodia sau zeama de varza, ca sa.ti treaca greata.

| RappaNow a răspuns:

Of, trebuie să mergi la părinți și să le spui situația, este chiar destul de grav, ar trebui să știe, i-ați inima in Dinți și spune-le, ei știu cu siguranță cum te pot ajuta, și lasă alcoolul, este ceva foarte rău, îți recomand lăsarea acestor "prieteni" ce te influentează la alcool sau la alte lucruri. happy

| AZŞeEduardAZŞBorta a răspuns:

Alcoolul desigur face rău. Plus că ai avut și operație asta dă complicații. Un sfat ar fi să le spui părinților. Nu te teme că se vor înfuria, striga. Asta este reacția de moment. Tuturor li se întîmplă aceasta.
Ellen White scrie în cartea,, Dietă și Hrană :
100% DH 123.3 (Dietă şi hrană)
203. Adesea, necumpătarea în consumul de alcool începe în cămin. Prin folosirea unor alimente grele, nesănătoase, organele digestive sunt slăbite şi se creează o dorinţă pentru hrană încă şi mai aţâţătoare. Astfel, apetitul este educat să râvnească neîncetat ceva şi mai puternic. Cererea de stimulente devine mai frecventă şi mai greu de respins. Organismul este otrăvit într-o măsură mai mică sau mai mare şi, cu cât este mai slăbit, cu atât creşte mai mult dorinţa faţă de aceste lucruri. Un pas făcut într-o direcţie greşită pregăteşte calea pentru un altul. Mulţi care nu se fac vinovaţi că au pus la masa lor vin sau tărie de orice fel îşi vor încărca mesele cu mâncare care generează o sete atât de mare pentru băuturi tari, încât le este aproape imposibil să reziste ispitei. Obiceiurile greşite în mâncare şi băutură distrug sănătatea şi pregătesc calea pentru beţie. — The Ministry of Healing, 334 (1905).
235. Dăm pretutindeni peste necumpătare. O vedem în vagoanele de cale ferată, pe vasele cu abur şi oriunde ne îndreptăm; şi ar trebui să ne întrebăm ce facem pentru a salva sufletele din strânsoarea ispititorului. Satana este activ fără încetare pentru a aduce neamul omenesc cu totul sub controlul său. Cel mai puternic avantaj pe care-l are asupra omului este acela manifestat prin apetit, şi pe acesta încearcă să-l stimuleze prin toate modalităţile posibile. Toate stimulentele artificiale sunt vătămătoare şi cultivă dorinţa de a consuma alcool. Cum îi putem lumina pe oameni şi cum putem preveni relele îngrozitoare care rezultă din folosirea acestor lucruri? Am făcut noi tot ce am putut în această direcţie? — Christian Temperance and Bible Hygiene, 16 (1890).
100% DH 237.2 (Dietă şi hrană)
Părinţii ar trebui să considere ca primă obligaţie a lor înţelegerea legilor vieţii şi sănătăţii, ca să nu facă nimic prin pregătirea mâncării sau prin oricare alte obiceiuri care să dezvolte tendinţe greşite în copiii lor. Cu câtă atenţie ar trebui mamele să studieze pentru a pregăti mesele cu cele mai simple şi sănătoase mâncăruri, pentru ca organele digestive să nu fie slăbite, puterile nervilor să nu fie dezechilibrate şi învăţăturile date copiilor lor să nu fie zădărnicite prin alimentele pe care le pun înaintea acestora. Această hrană fie că slăbeşte, fie că întăreşte organele stomacului şi are mult de-a face cu păstrarea sub control a sănătăţii fizice şi morale a copiilor, care reprezintă proprietatea lui Dumnezeu cumpărată cu preţ de sânge. Ce încredere sacră este acordată părinţilor, de a păzi constituţia fizică şi morală a copiilor lor, astfel încât sistemul lor nervos să fie bine echilibrat şi sufletul să nu le fie pus în primejdie! Cei care îngăduie pofta copiilor lor şi nu le ţin sub control pasiunile vor vedea greşeala îngrozitoare pe care au făcut-o în persoana celui care este robit iubirii de tutun şi alcool, ale cărui simţuri sunt amorţite şi ale cărui buze rostesc neadevăruri şi hule. — Testimonies for the Church 3:567, 568 (1875).
7 EGW
100% DH 268.4 (Dietă şi hrană)
400. Când solia ajunge la cei care nu au auzit adevărul pentru acest timp, ei văd că o mare schimbare trebuie să aibă loc în alimentaţia lor. Ei văd că trebuie să lase deoparte mâncarea din carne, pentru că aceasta produce poftă de alcool şi umple organismul cu boală. Prin consumul de carne, puterile fizice, mintale şi morale sunt slăbite. Omul este zidit din ceea ce mănâncă. Pasiunile senzuale au stăpânire ca rezultat al consumului de carne, al folosirii tutunului şi băuturilor alcoolice. Domnul va da poporului Său înţelepciune să pregătească, din ceea ce produce pământul, alimente care să ia locul cărnii. Combinaţii simple de nuci, cereale şi fructe, lucrate cu gust şi îndemânare, se vor recomanda singure celor necredincioşi. Dar un lucru care se întâmplă de obicei este că sunt folosite prea multe nuci în combinaţiile făcute. — Manuscript 156, 1901.
100% DH 436.3 (Dietă şi hrană)
Îmbătarea este efectul consumului de vin, bere sau cidru, la fel ca în cazul băuturilor mai tari. Folosirea acestor băuturi trezeşte gustul pentru unele mai tari şi aşa se instalează obiceiul de a bea. Consumul moderat de alcool este şcoala în care se formează oamenii pentru o carieră de beţiv. Lucrarea acestor stimulente uşor alcoolizate este atât de insidioasă, încât drumul către beţie este apucat înainte ca victima să intuiască primejdia. — The Ministry of Healing, 332, 333 (1905).
Îți recomand să citiți cartea împreună cu părințij dacă dorești. Dar o poți citi și singră. Întreabă la Editura de viață și sănătate sau la Biserica Adventistă din localitate.
http://www.solascriptura.ro/librarii
https://www.viatasisanatate.ro/cautare?s=Dieta+si+hrana