anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt fata, am 16 ani si multe probleme cu parintii mei. Va rog sa ma ajutati, sunt disperata! Aceste probleme cu parintii mei incep din vara trecuta cand ieseam afara seara cu o gasca(baieti si fete) si o prietena de-a mea care e in strainatate. Niciodata nu ma lasau mai mult de 22-23 afara si mereu ne certam pe tema asta. Nu fumez, nu am beau si nu-i inteleg ce i-a determinat sa-mi interzica asta. Vara trecuta daca ieseam afara imi sareau in cap ca la ora aia sa fi acasa, daca depasea ora 22:00 gata imi si inroseau telefonul si daca stateam la calculator tot nu era bine si se gaseau sa se ia de mine, pur si simplu vara trecuta a fost cea mai urata vara, ei au facut tot posibilul sa mi-o strice, mereu adormeam plangand. Imi si faceau program seara daca eram acasa, la ora cutare trebuie sa dormi pana si acum imi fac si urasc asta. Pur si simplu sunt culmea, eu sunt de la tara si fac liceul intr-un oras din apropiere si stau acolo in timpul saptamanii intr-un apartament. Cand sunt acolo nimeni nu se ia de programul meu, dorm la ce ora vreau, vin acasa cand vreau, tata e cel care face programul asta idiot iar cand sunt la oras nici macar nu ma suna. Nu pot sa ii inteleg, imi sar in cap ca ies aici la tara si cand sunt la oras nu zice nimeni nimic.(plus ca la oras sunt mai multi golani) Stiu ca mi vor numai binele dar totusi sunt culmeaoh go on Am 16 ani nu 14oh go on Vreau si eu libertate,nu vreau sa mor singura plus ca aici la tara nu mai am niciun prieten decat pe fata din strainatate care vine doar vara si atunci mai ies si eu in lume. Urasc cand imi controleaza ei viata, nu le-am facut niciodata probleme sau sa ii fac de ras, altele de varsta mea sunt si mai rau. Inteleg ca-si fac datoria de parinti si imi spun ca nu ar trebui sa faci aia dar de aici consider ca ramane decizia mea daca vreau sa nu sa fac, ei pur si simplu si-au facut datoria sa ma informeze. Consider ca asa ar fi mai corect dar nu, ei trebuie sa se bage in viata mea si sa-mi strice tot, poate pe la 30 de ani sa ma pot distra si eu. Ce credeti ca ar trebui sa fac in aceasta situatie? Dau funda si va rog un mic sfat mi-ar fi de mare ajutor! :*

1 răspuns:
| CrazyYoyo a răspuns:

Paiii tu esti bine...parintii mei sunt si mai si laughing eu am 15 ani. si am voie afara vara pana la 9 searalaughing la calculator e mai bine ca stau pana cand vreau. pai ar trebui sa le explici ca esti mare si ca daca te tin stransa e mai rau si ca nu mai esti micuta si ca poti sa afli singura ce este bine si ce este rau ca doar tu poti invata din greselile tale si ca daca ai o problema sa fiu siguri ca le vei cere ajutorul si ca nu au motiv de ingrijorare. aminteste-le lucrurile bune care le-ai facut si spune-le ca esti fata buna si ca nu esti ca altele de 16 ani care adorm pe strazi sau prin cluburi ci esti o fata cuminte care nu vrea decat sa destreze intr-o anumita masura.
sper ca te-am ajutat cu ceva.