| davidionut5294 a întrebat:

Salut! Sunt foarte speriat de ce o sa pice la examen, sper sa nu pice liric... la ex 9 am doar 3 carti de asociat pana acum - ciresarii, matilda și minunea... nu știu ce sa mai citesc sau să mă uit la film. Ce credeți ca va pica anul asta?

7 răspunsuri:
| MAteiLaAjutat a răspuns:

Eu am avut text literar anul trecut, deci sunt sanse sa pice liric. In cazul acesta, citeste multe poezii pe tema naturii si a iubirii, astea fiind principale. Acum, subiectul 2. Acolo o sa ai mesajul textului daca pica liric. Ala e greu, dar cu suficient timp acordat il vei invata. Iti recomand sa nu faci cum a zis utilizatorul andrei8888p, deoarece liceul nu e o pierdere de timp cum zice el, spre exemplu, daca prinzi mate-info, poti merge efectiv oriunde, chiar si la medicina, acesta fiind un profil foarte bun.

| davidionut5294 explică (pentru MAteiLaAjutat):

Frate, mersi mult ca vrei sa ma ajuți! Chiar acum îmi cautam poezii cu care să asociez și cuvinte frumoase care sa fie convingătoare. "Caisul", "Toporașii", "Lacul" etc.
Cele mai multe poezii au tema naturii.
O sa reușesc! Dacă mai ai sfaturi pentru liric te rog sa mi le spui!?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru davidionut5294):

Cu placere! Eu cam atat imi amintesc din liric, deoarece nu l-am prea aprofundat la clasa si nici la meditatii. De asemenea, sunt sigur ca o sa reusesti! Daca eu, ultimul bâtă la romana am prins mate-info cu 9 la romana, poti si tu!

| davidionut5294 explică (pentru MAteiLaAjutat):

Mulțumesc! Și eu acum din a 8-a m-am mai pus sa învăț asa ușurel? Doar ca pana în a 8-a nu am făcut nimic nimic, nici profesorii nu prea ma ajutau dcam deloc, cel puțin la mate nici ca ma baga în seamă... dar asta e, nu ai ce să faci, mergi cu Dumnezeu înainte!

| andrei8888p a răspuns:

Am luat 3.7 in examen, du te la scoala profesionala, nu iti pierde timp cu liceul

| davidionut5294 explică (pentru andrei8888p):

De ce? Ce vrei sa spui

| portocala11 a răspuns:

Poți citi niște cărți care cuprind mai multe teme. precum Amintiri dim copilărie sau Micul prinț. nu te stresa, examenul de capacitate este foarte ușor... trebuie doar sa faci o mulțime de exerciții. scoate-ti toate modelele de pana acum și fa-le de cel puțin 2 ori pe fiecare. cere-i profesoarei tale de romana o lista de lectura.