Daca te balbai incearca sa corectezi greseala printr-o mica glumita. Toti o sa rada apoi de gluma si vor uita ca te-ai balbait. Oricum balbiala este un lucru omenesc.
Vorbeste cu cat mai multe persoane. Exersind, vei uita de problema si iti vei face si prieteni.
Vorbeste cat mai mult cu lumea din jurul tau. La inceput cu cei cu care n-ai probleme de genul si apoi, incet incet, cu persoane mai putin apropiate pana te inveti.
Nu incerca sa te izolezi, incearca sa discuti intai mai mult cu membrii familiei.
Balbaielile se pot corecta cu o gluma, care o sa te scoata din situatia neplacuta.
Gaseste-ti un hobby, si asa poti gasi persoane care au aceleasi pasiuni cu tine, si sa purtati conversatii.
Esti timida in primul rand pentru ca nu ai incredere in tine,asta e problema,insearca sa-ti recapeti increderea)) pentru inceput intr-un grup mai mare de persoane ai putea sa-ti spui doar parerea scurt si clar,fara sa incerci sa folosesti cuvinte deochiate)
Cu cativa ani in urma eram si eu timida,imi era mai greu sa ma incadrez intr-o societate(ma inroseam repede), insa am depasit asta prin faptul ca sunt mai indiferenta, si spun doar punctul meu de vedere, fara sa-mi pese cat de putin de ce vor face sau vor crede altii)
Si in prim-plan nu ii pune pe ''ceilalti'' ci pe tine, impunete)