| ihavenoidealel a întrebat:

sunt foarte timida si daca vreau sa spun ceva imi e rusine sa nu ma balbai caci toti vor rade de mine. imi dati un sfat? puppy dog eyes

5 răspunsuri:
| Teodor555 a răspuns:

Daca te balbai incearca sa corectezi greseala printr-o mica glumita. Toti o sa rada apoi de gluma si vor uita ca te-ai balbait. Oricum balbiala este un lucru omenesc.

| ElenaSA a răspuns:

Vorbeste cu cat mai multe persoane. Exersind, vei uita de problema si iti vei face si prieteni.

| Rakanishuu a răspuns:

Vorbeste cat mai mult cu lumea din jurul tau. La inceput cu cei cu care n-ai probleme de genul si apoi, incet incet, cu persoane mai putin apropiate pana te inveti.

| PsychologistT a răspuns:

Nu incerca sa te izolezi, incearca sa discuti intai mai mult cu membrii familiei.
Balbaielile se pot corecta cu o gluma, care o sa te scoata din situatia neplacuta.
Gaseste-ti un hobby, si asa poti gasi persoane care au aceleasi pasiuni cu tine, si sa purtati conversatii.

| lenutzyk a răspuns:

Esti timida in primul rand pentru ca nu ai incredere in tine,asta e problema,insearca sa-ti recapeti increderea)) pentru inceput intr-un grup mai mare de persoane ai putea sa-ti spui doar parerea scurt si clar,fara sa incerci sa folosesti cuvinte deochiate)
Cu cativa ani in urma eram si eu timida,imi era mai greu sa ma incadrez intr-o societate(ma inroseam repede), insa am depasit asta prin faptul ca sunt mai indiferenta, si spun doar punctul meu de vedere, fara sa-mi pese cat de putin de ce vor face sau vor crede altii)
Si in prim-plan nu ii pune pe ''ceilalti'' ci pe tine, impunete)