Salut! Sa le luam pe rand:
1: Avantajele ar fi: echipament profesionist, ajutor din partea instructorului si faptul ca te poti antrena oricand indiferent de conditiile meteorologice..Dezavantaje: La sala capeti mai mult forma decat forta si rezistenta (nu pot spune ca nu o sa apara si acestea insa dupa o perioada mult mai indelungata)
2. Te va ajuta doar daca esti mai plinut si te duci pentru cardio dar nu foarte mult..insa daca vrei sa te inalti te sfatuiesc sa te apuci de un sport gen baschet sau handball. Oricum daca nu ai trecut de varsta de 16 17 ani nu te sfatuiesc sa faci exercitii care iti solicita coloana ex: genoflexiuni cu greutati pe umeri
3 Daca te tin plamanii si picioarele e bine sa te duci in fiecare zi, iar aici fac o paranteza( am auzit multe voci care spuneau ca trebuie sa iei pauza cate 2 zile la fiecare 3 4 de antrenament pentru a da voie organismului sa isi revina..insa sincer nu sunt de acord acest argument este folosit de obicei de oamenii lenesi )
4. Daca vei folosi steroizi si proteine (desi NU te sfatuiesc sa o faci) se vor vedea repede..insa e nu e o metoda tocmai buna pentru ca iti afecteaza sanatatea, o sa iti fie greu sa capeti forta si lista cu efecte negative e mai lunga... Oricum cert e ca daca tragi tare, urmezi un regim sanatos, iti organizezi foarte bine viata (pentru ca si odihna ajuta in acest caz, insa nu prea multa ) si in paralel cu sala te duci macar la 2 zile la alergat in aer liber zic eu ca o sa se vada destul de repede rezultatele si crede-ma stiu ce vorbesc am fost la sala o luna de zile urmand toti pasii de mai sus si sincer chiar s-au vazut rezultatele! Multa Bafta!
Tu esti REDUS MINTAL?
cum adica "steroizi si proteine"? sunt lucruri complet DIFERITE.
proteine = carne, peste, branza, oua, lactate, migdale, nuci, linte, naut
steroizi = hormoni sintetici, ILEGALI
Si la ce spui tu (suplimente cu proteine), dar fiind prea INAPT sa folosesti cuvantul "suplimente" nu-l folosesti sunt TOT DIN MANCARE facute.
CUM NAIBA afecteaza proteinele sanatatea cand TOATA LUMEA CONSUMA...
Prietene ai facut scoala in canale? Daca vrei sa pari gangsta te invita sa imi adresezi injurii in fata asta 1...2 Era destul de logic faptul ca ma refer la "suplimentele alimentare" numite tot proteine domn` destept..nu am folosit cuvantul suplimente pentru ca nu m-am gandit ca sunt oameni asa redusi mintali incat sa considere ca il sfatuiesc pe baiat sa nu manance deloc ...am si specificat un regim alimentar sanatos(asta implica proteine ALIMENTARE) asa ca inainte sa comentezi gandeste si tu putin inainte si da stiu ca sunt 2 lucruri complet diferite am si specificat steroizi SI proteine. Inca ceva ai fost vreodata in viata ta la sala? Steroizii sunt ilegali dar comercializati in fiecare sala de fitness din Romania, ba mai mult daca te vede mai prost instructorul iti va impune consumul lor sau cel putin le va promova in fiecare zi de antrenament asa ca nu comenta doar ca sa pari mai inteligent Multumesc O zi buna!
"invit"
""suplimentele alimentare" numite tot proteine domn` destept", serios? DE CAND suplimentele alimentare sunt numite "proteine"?
Exista O GRAMADA de suplimente alimentare care au ZERO PROTEINE ( vitamine, minerale, creatina, glutamina, enzime, calciu, etc. ).
Da, fac sala de 6 ani + alte sporturi, in total am cam 10 ani de cand ma antrenez si studiez si nutritia + suplimentele.
De ce pui "suplimente" si steroizi in aceeasi enumerare?
Sa nu mai spun ca ai ABERAT COMPLET ce-ai zis despre ele cu "o sa iti fie greu sa capeti forta"...
Steroizii maresc INUMAN DE MULT forta. Iar suplimentele cu proteine pur si simplu refac fibrele dupa antrenament, nu vad de ce e o problema asta.
suplimentele alimentare sunt SANATOASE, efecte negative au doar steroizii, dar cu totul altele decat prostiile pe care le spui tu.
Aberezi complet... si tot eu am facut scoala in canale, mda... copil mic
"si tot eu am facut scoala in canale" ma refeream la modul in care vorbesti;) Suplimentele da sunt SANATOASE(dar doar o parte) partea care iti este recomandata de catre medic si iti zic eu orice nutritionist capabil iti va recomanda consumul de Alimente nu Suplimente sanatoase... am spus ca o sa-i fie greu sa capete forta in lipsa steroizilor (care daca nu stiai au un efect nociv si de multe ori pot duce la deces uite aici un link sa vezi ca nu ABEREZ http://www.steroizi.ro/articole/efecte_secundare.php ) si inca ceva dau mai mult forma corpului decat forta...si ca sa vezi de ce am afirmat faptul ca nu o sa capete forta: daca tot faci sport de atata timp poti compara foarte simplu forta unui baiat cu, sa zicem, 5 luni de sala cu a unui baiat care practica spre ex kickbox 2 luni sau care se antreneaza fara sa fie ajutat de scripeti sau de banda(cand vorbim de rezistenta). Te rog sa te mai informezi si sunt curios ce sporturi mai practici in paralel ( pentru ca un om care face si sala si antrenament la un anumit sport vede diferenta intre un antrenament si o zi la sala ) Multumesc o zi buna!
Nu poti sa compari cum spui tu dintr-un motiv foarte simplu : genetic. Cei 2 au genetic diferit ( si probabil alimentatie diferita, etc. ), deci e posibil ca unul sa progreseze in 2 luni mai mult decat celalalt in 5 luni.
singura comparatie relevanta e CU TINE INSUTI ( nu cu altu care face 5 luni sau 2 luni ), faci un antrenament 3 luni sau 6 luni sa zicem si apoi compari forta obtinuta cu forta anterioara.
Mai practic : skandenberg competitional, street workout, inot.