| bymhyt a întrebat:

Salut, sunt mult prea timid, aveti ceva remedii pentru tratarea timiditatii?

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se numește selecție naturală, un principiu care este subînțeles, însă definirea acestuia este vagă, iar definiția este slab consolidată. Tot ceea ce știm este ca...merge odată cu noi și ține cont de trecerea timpului!
Timiditatea, este la fel ca și un alt organism component al corpului, însă gândește-te la ceva din punct de vedere psihologic. Este necesar să înțelegi termenul de timiditate, pentru a găsi soluții. Remediu nu exista decât prin terapie și cunoaștere și dezvoltate personală. Durează relativ mult, însă efectele imediate și sigure ar fi revocarea din punct de vedere habitativ ale alegerilor tale. Asta ar însemna sa ieși din starea de confort - timiditatea reprezintă de fapt o stare de confort. E ceva protector pentru unii, si sa nu mai spun ca este si simpatizat de către fete! laughing

Sau, ca sa fiu mai explicit, gândește-te la un cancer in dezvoltare - ajunge la forma matură. Cât timp trăiește in organismul tău, te dezechilibrează - te simți incomod, unii chiar torturați. Ca sa elimini cancerul trebuie sa analizezi toate situațiile posibile, ca acesta sa nu mai existe, după intervenții chirurgicale. Degeaba incerci sa cureți cancerul, dacă nu cureți întreaga zonă infectata și o monitorizezi cu prudenta ca sa nu se dezvolte accelerat alte...chestiuțewinking

Timiditatea e ceva ce vine din interior. O rezolvi prin cunoașterea de sine. Atât trebuie sa știi. Ea merge la pachet cu tine, scapi doar când te cunoști și-ți cunosti unde ți-e locul. Renunța la habitatul și comoditatea ta, încearcă sa abordezi subiecte diverse, trivia.

Bafta!

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Experiente noi, omul este un culum de experiente, nu exista nici un remediu, vorbeste ca de asta ai gura sa o folosesti

| Violleta2022 a răspuns:

Socializarea!
Remediul salvator este: sa-ti impui sa iesi din casa si din banca ta, sa socilizezi cu colegii, vecinii, rudele samd.

| anonimg a răspuns:

Citește multe cărți. Cunoștința îți dă încredere în tine. Mai ales Biblia.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Mai ales deuteronom si levetic

| Donsavas a răspuns:

Pentru timiditate, se folosesc anumite antidepresive până te obișnuiești. Consulta un psihiatru! Te poate trata si preventiv.

| Începătorul988 a răspuns:

Da-i cateva beri talpa, sa vezi cum dispare timiditatea. La mine a mers. laughing) dupa cateva betii eram prea vorbaret.

| Raducons a răspuns:

Nu exista niciun remediu la asa ceva

| wpetterssone a răspuns:

Notează numele a două sau trei persoane pe care ai vrea să le cunoşti mai bine. Propune-ţi ca în următoarele zile să discuţi cu una dintre ele şi să afli ceva nou despre ea. Scrie apoi un lucru frumos pe care l-ai putea face în următoarea lună pentru fiecare dintre ele şi apoi treci la fapte.
Dacă fugi de probleme şi eviţi oamenii, te vei concentra asupra propriei persoane mai mult decât trebuie.
Biblia însă ne îndeamnă ‘să arătăm interes nu doar faţă de lucrurile personale, ci şi faţă de ale celorlalţi’ (Filipeni 2:4). Dacă aplici acest principiu în relaţiile cu membrii familiei şi cu alţi oameni, vei dobândi un punct de vedere echilibrat vizavi de propriile probleme şi vei fi mai în măsură să le depăşeşti.
Fă-ţi prieteni, nu te izola

„Cel ce se izolează caută plăcerea sa egoistă şi se împotriveşte oricărei înţelepciuni practice." (Proverbele 18:1) Unii tineri se simt stânjeniţi în prezenţa altor oameni, motiv pentru care preferă să se uite la televizor sau să joace un joc video. Alţii, fiind foarte timizi, se izolează.

| Atim a răspuns:

Asa eram si eu, chiar si cu părinții pana sa am primul loc de munca. Acolo, aveam de interacționat cu clienții, de multe ori sa fiu cea care începe conversația. Ma fortam la inceput, aveam emoții la fiecare client, imi era greu sa privesc omul cat vorbeam cu el dar cu timpul a inceput sa vina natural. Trebuie sa te forțezi la început sa spui ce ai de spus, chiar dacă e incomod si ai emoții si cu timpul te obișnuiești si nu mai ai probleme

| Daniel_Radu_1999_wPmg a răspuns:

Salut!
Numai tu poti trata timiditatea prin diferite chesti care nu le faci in mod obisnuit, si eu am fost la fel si mai am momente, dar in principiu poti scapa, ca de ex. Daca iti zici ca vrei sa vorbesti cu fata aia, pai fa o indiferent daca te faci de ras sau nu...incetul cu incetul vei reusi