| Zaruri666 a întrebat:

Salut! Știu ca o sa fiu foarte judecat pentru întrebarea aceasta.
Am 17, sunt foarte pasionat de mașini, sunt pasionat de mașini, dar atenție! Nu de viteza, sa nu se înțeleagă greșit.
La momentul actual, lucrez, ma intretin singur și nu depind de nimeni! Am idei de afaceri dar mna, cam greu cu finanțele.
Imi doresc din suflet o mașină! Este Dreamcar-ul meu, un bmw serie 8! Costa undeva la 50k de euro...
Aveți ceva idei? Cum pot face rost de masina aceasta? Oare un leasing ceva? Planul meu în cel mai rău caz este sa ma duc sofer pe tir, cum de altfel sunt toți din familia mea, și în România un salariu este undeva la 50-90 de milioane...
În afara, se depășește 2500€
Oare cum pot face sa-mi permit masina aceasta la 18 ani? Ce pot face? Ceva idei nu știu,,,,
Mai am 3 luni pana la 18 ani!
Va rog! Sunt conștient ca aberez și ca am minte de copil, sunt conștient de realitate, dar aici m-am exprimat exact cum mi-a venit în minte, scurt și la obiect...
Fără hate va rog! Mulțumesc

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca poti lua vreun imprumut bancar la 18 ani, daca nu ai un serviciu stabil, de cel putin 12 luni si nu castigi cel putin 1000-2000 euro pe luna, ca sa dovedesti ca poti plati acel imprumut bancar.
Banuiesc ca-i vorba de un BMW vechi la 50 mii euro, fiindca unul nou nout costa intre 105mii si 160mii euro.

https://www.bmw.ro/......ights.html

Poate in vreo 5 ani de muncit pe branci si strans bani sa ajungi sa-ti permiti un BMW mai ieftin, SH evident.
Acum depinde si de cat esti tu de motivat sa faci bani, fiindca nu ai calificari, nu ai nici macar un liceu terminat, deci profesional nu poti lua posturi bine platite.
Daca te apuci de afaceri, cine stie, poate esti norocos si in cativa ani faci suficienti bani sa-ti cumperi masina visurilor tale.

| MistarGoGu a răspuns:

Fără hate taticule daca tu consideri ca merita sa stai cu camionul prin parcari in Europa luni de zile sa îți faci mancare la roata camionului da-i BATAIE! REALIZEZI ca pentru un leasing sau rata la asemenea mașina îți trebuie firma sau vechime peste 1 an! Plus avans la leasing! Pune-te tu în locul unui functionar de banca! Ai aproba un credit unui copil de abia 18 ani care cata vechime are și ce garanții aduce ca își tine locul ala de munca sa plătească o rata de credit!

| MistarGoGu a răspuns:

Asa ca un sfat MOCA de educație financiara! Numai FRAIERII fac rate pentru bunuri de consum *( laptop, telefon, vacante ..etc, )! Credite FACI DOAR pentru investiții! Ceva care sa îți producă BANI și sa îți susțină apoi alte cheltuieli *( masini, toale, vacante )!