| AliSimpluro a întrebat:

Salut TPU! Acum 1 an, am slabit intr-o perioada de 3 luni 21 kg, de la 93 la 72. De atunci, din vara am slabit 8 kg, treptat, ajung undeva pe la 64 de kilograme. Am 17 ani si 1.72. Eu am slabit doar prin restrictii dietare severe, fara sport. Doar prin infometare. Eu in general am un apetit scazut si reflux gastro-esofagian. Ieri m-am cantarit si aveam 64 de kilograme. Oare se poate sa imi fi incetinit metabolismul, daca de acum 1 luna jumatate, cand aveam 66 am ajuns acum la 64. Eu vreau sa cresc caloriile ajungand la numarul normal de care am nevoie, ca eu in fiecare zi mananc pana in 1300 de calorii, cateodata chiar si 700-800, dar mi-e frica sa nu fi incetinit metabolismul si sa ma ingras inapoi, ca eu am fost gras toata viata mea. Ma puteti ajuta cu vreun sfat? Va multumesc.

1 răspuns:
| Simpatic a răspuns:

Doar o remarca iti fac, o posibila cauza a gastritei/reflux gastro-esofagian de care suferi este chiar datorita infometarii de care ai zis!
Deci cum zis de ani de zile pe TPU > slabitul se face lent si dupa un regim bine ales si personalizat
In caz contrar apar probleme!
Nu stiu daca ai facut ceva asupra metabolismului cu slabitul pentru ca metabolismul nu se schimba asa cu una cu doua!
Sunt sportivi de performanta care in 1 saptamana slabesc 5 kg dupa pun la loc si tot asa, daca asa se modifica metabolismul atunci era grav pentru majoritatea, dar asta nu inseamna ca ce fac ei este sanatos pentru organism!
Sfatul cel mai bun este sa mananci ce recomanda un medic nutritionist, un om cu scoala, nu toti nea caisa care au slabit ca mine ca tine ca x ca y dupa ureche!