În timp ce citesc rîndurile, plîng. Mă doare sufletul să văd că nu-ţi mai place lecţiile, dar ţara în care te-ai născut mi se rupe in inima de durere să ştiu că nu-ţi place, eu fiind tot originar din Rep.Moldova. Tu poţi învinge timiditatea, deoarece, Dumnezeu te iubeşte. Eu tot sunt miop, adică nu văd de departe. Cînd eram mai mic în clasele 1-7, colegii tot îşi băteaau jEllen G. White în cartea,, Educaţie" despre cum să învingi timiditatea : oc de mine, eram îmbrîncit, ridiculizat, discriminat. De acum 2 ani unii au început să se poarte frumos cu mine. Mă stimează, mă respectă, deoarece, îi ajut la chimie acolo unde ei nu înţeleg, uneori chiar nici nu vor să înveţe. Mie tot nu-mi place matematica, dar învăţ cît de cît. La lecţiile unde nu prea înţeleg întreb profesoara şi ea îmi explică, dar cele mai multe ori mă port frumos la ore ceea ce îmi dă un plus de siguranţă din partea profesorilor, colegilor. Încearcă să-ţi faci prieteni, află care sunt interesele lor, participă activ la orele care îţi plac, apucăte să citeşti literatură bună despre ceea ce te interesează pe tine. Eu aşa fac şi asta mă motivează să fiu activ la lecţii. Temele pe acasă nu ar trebui să le ignori. Ştii, poate acum nu îţi este plăcut să faci temele pe acasă, dar în viitor aceasta îţi vor oferi noi norizonturi minunate de a vedea lumea. Ed 255.4 (Educaţie)
Numai simţământul prezenţei lui Dumnezeu poate alunga teama care i-ar face viaţa o povară copilului timid. El să-şi fixeze în memorie făgăduinţa: "Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie." Psalmii 34, 7. Să citească acea povestire minunată a lui Elisei, aflat în cetatea de pe munte, cum între el şi oştirile de vrăjmaşi înarmaţi se afla un brâu puternic de îngeri cereşti. Să citească despre cum i s-a arătat îngerul lui Petru care era întemniţat şi condamnat la moarte; cum l-a condus în siguranţă îngerul pe slujitorul lui Dumnezeu trecând de gărzile înarmate, de uşile masive şi de marea poartă de fier, cu toţi drugii şi zăvoarele lor. Să citească despre acea scenă de pe mare, când Pavel, obosit de muncă, veghere şi post îndelungat, a rostit aceste măreţe cuvinte de încurajare şi nădejde pentru soldaţii şi marinarii aruncaţi încoace şi încolo de furtună: "Acum, vă sfătuiesc să fiţi cu voie bună, pentru că nici unul din voi nu va pieri... Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia îi slujesc mi s-a arătat azi noapte şi mi-a zis: ‘Nu te teme, Pavele; tu trebuie să stai înaintea Cezarului; şi iată că Dumnezeu ţi-a dăruit pe toţi cei ce merg cu corabia împreună cu tine’". În credinţa promisiunii sale, Pavel şi-a asigurat tovarăşii de drum: "Nu vi se va pierde nici un păr din cap". Aşa s-a şi întâmplat. Pentru că în corabia aceea exista un om prin care Dumnezeu putea lucra, toţi cei de la bord, soldaţi păgâni şi marinari, au fost cruţaţi. "Au ajuns toţi teferi la uscat." Faptele Apostolilor 27, 22-24.34.44.
Colegu, acolo unde nu înţelegi la chimie întreabămă şi îţi voi oferi ajutorul oricînd. Cu privirile la jocuri pe calculator. Mai bine timpul şi banii destinaţi jocurilor video, ar putea fi înlocuite cu activităţi care să îţi aducă plăcerea ca ieşitul în parc, exerciâii fizice, plimbat cu bicicleta, role. Domnul să te binecuvînteze.
In primul rand, cel mai important lucru este familia, nu prietenii, prietenii la greu te lasa, in schimb familia niciodata. Inca ceva, jocurile astea video violente te dezumanizeaza, nu vezi tu efectele pe termen scurt, dar pe termen lung sunt evidente, in primul rand, nu mai socializezi, chiar tu ai spus asta, conversatiile pe internet nu te ajuta deloc, iar daca vrei mai multe argumente, iti voi da. Chestia cu sinuciderea, sper ca e o gluma, asta fac oamenii slabi, asta esti?
De ce vrei cadou de ziua ta de la parinti? Te-ai gandit ca poate nu au bani sa ti-l ia? Gandeste-te cati bani ai pierdut tu cu jocurile, vrei sa-ti dea bani pentru asta, sa ajute si mai mult la distrugerea ta?
La anul mergi la liceu, daca vrei sa schimbi ceva trebuie obligatoriu sa nu fii timid(poate de asta esti si luat de fraier), crede-ma, e cel mai important lucru, de asemenea, ai grija la aspectul tau, un al doilea lucru destul de important, asa isi formeaza ceilalti o parere despre tine.
Asculta ce ti-am spus, nu mai juca jocuri video, bucura-te de familia pentru ca e cel mai de pret lucru si nu mai fii timid.
Suna la ASOCIATAI TELEFONUL COPILULUI:
116 111
Serviciul telefonic este gratis si au psihologi si psihiatrii cu care poti discuta!
Sau contacteaza-i aici:
http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
ori scrie-le aici:
telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
VulpeaDinUmbra întreabă: