| richu01 a întrebat:

Salut,TPU! Am 14 ani,sunt in clasa a VIII-a,iar in iunie urmeaza sa dau si eu Evaluarea Nationala... Aceasta evaluare ma streseaza destul de rau,tot timpul ma gandesc la ea si la faptul ca voi lua o nota mica... Mereu incerc sa fiu mai optimist,sa ma mai gandesc la altceva, dar nu reusesc... Ce as putea face? !

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| NastyGirl55 a răspuns:

Sunt clasa a 9a, si eu am trecut prin astalaughing Vreau sa iti dau un sfat: Sa nu te mai stresezi atat. Gandeste-te ca e un test, sau o teza. Da, si eu am avut emotii in privinta faptului ca nu stiam ce subiect o sa fie si cu toate astea am luat 8, 90 cea mai mare nota.Colegele mele s-au stresat atat de mult incat au inceput sa nu mai gandeasca logic.
Intotdeauna gandeste-te ca e un test si repeta in gand :''O SA STIU''. Nu vei lua o nota mica, sunt sigura. Primul subiect este mereu accesibil, si poate ai norocul la o compunere unde vei lua punctaj bun. Nu uita, emotiile sunt normale. Crede-ma ca daca ai invatat cat de cat la romana o sa reusesti. Baftawinking!

3 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Hey! ツ

Cunosc foarte bine sentimentul acesta...
Ce poti face? Invata mai mult!
"Neincrederea este generata de invatarea superficiala"
Frate, eu am facut *acum cativa ani* cate 4 teste pe saptamana *2 la mate, 2 la romana* si am luat 9 si 9 deci nu e asa mare lucru. Punctele pe care le-am pierdut au fost din pura neatentie. Lucrurile pe care le-am gresit ar fi trebuit sa le stiu dar mno, graba si prostia te costa...

Deci uite sfaturile mele!
1.Incearca sa faci cate 1 test suplimentar de fiecare data cand ai ocazia. *Cel putin 2 pe saptamana*
2.Nu incerca sa stai pana noaptea tarziu ca sa inveti. Odihneste-te cat mai mult!
3.Nu incerca sa repeti intr-o zi cat altii in 3 saptamani ca sa scapi de munca pentru alte zile!
4.Nu incerca sa te trezesti devreme ca sa inveti!
5. Sa nu cumva sa inveti in ultima zi!
Ultima zi este una de relaxare, in care faci ceva ca sa nu te obosesti. In ziua respectiva nu faci sport, nu inveti, doar te odihnesti.
In ultima zi o sa ti se para ca nu mai stii nimic, o sa vrei sa iei la rand toate notitele dar mai rau te incurca. Faci materia praf!

Cam atat. Toti am trecut prin asta si nu a murit nimeni!
Nu trebuie sa iei cine stie ce nota! Nu trebuie sa fii perfect! Trebuie doar sa fii mai bun decat cei de pe langa tine si daca stam sa ne uitam la generatiile din ziua de azi... ai toate sansele sa-i intreci!

Succes!

| Happy4you a răspuns:

Buna! Te inteleg ca este foarte greu sa iti pastrezi calmul si sa ramai optimist. Insa asta e singura cale. De asemenea, trebuie sa ai mare incredere in tine si vei reusi sa scapi de o parte din emotii. Informatia iti ofera siguranta, deci cu cat vei invata si vei lucra mai mult la mate si la romana cu atat emotiile se vor diminua.Eu am mers la examen cu toate lucrurile stabilite si organizate in mintea mea. Stai linistit, toti am trecut prin asta si sa vezi ce bine te vei simti dupa ce scapi de ea. Dar pana atunci munca este singurul lucru care sa te preocupe. Sper ca sfatul **** te ajuta cat de cat, chiar daca este unul doar psihologic, insa mai mult nu pot face. Iti urez mult succes de pe-acum! Si spor la munca, ai incredere in tine! Funda?

| Joanaa a răspuns:

De ce îți e frică, nu scapi! Persoanele foarte emotive, gen tu(din câte observ) se pregătesc de obicei dar eșuează din cauza stresului, emoțiilor, etc.Nu te mai stresa, nu e examenul vieții...e important(nu FOARTE important) la bac ce o să mai faci? scapă de emoții! când faci teste pentru. examen gândește-te că ești în sală...nu e mare lucru, e ca un test și e ca și cum ești in clasă cu colegii.Am observat că dacă am emoții undeva nu prea îmi iese nimic(îmi uit cuvintele, ideea, mi se încurcă și limba )însă dacă le las acasă și mă duc liniștită totul e mai bine.baftă!