| BaDz a întrebat:

am 15 ani iar de ceva timp nu mai gasesc fericirea,ma cert foarte des cu familia mea iar eu ma simt foarte rau, cheful meu de viata a trecut de la 100 la 0 in foarte puin timp,totusi nu inteleg din ce motiv,inainte eram plin de viata mereu afara cu prieteni iar acum daca cineva ma cheama afara eu nu am chef nici sa i raspund,nu mai am chef nici sa ma ridic din pat, nu stiu ce sa fac simt ca pe zi ce trece mai rau enu stiu cum sa fac sa imi revin sa fiu cum eram inainte.Ms anticipat celor care o sa raspunda.

Răspuns Câştigător
| mariutsa1234567890a a răspuns:

Bună.
deci mă regăsesc în aceeași situație ca și tine. doar că la mine pofta de moarte a devenit mult mai mare decât cea de a trăi.
sunt momente în care pur și simplu vrei să le lași baltă pe toate și să pleci, dar unde?
cine te așteaptă, cine e dispus să-și ia pe conștiințași și durerea ta?
Și răspunsul îl deducem singuri, și e unul foarte simplu care nu necesită atât de multe explicații. „Nimeni"!
Poate că într-o oarecare măsură ar trebui să-i fim recunoscători vieții pentru că ne pune la asemenea încercări, pentru că nu se știe ce ne așteaptă pe viitor, și din aceste considerente atunci să putem face față și mai mult.
Deci că te cerți cu familia, e ceva firesc, din simplele considerente că tu crești, că părinții au trăin în altă lume, și tu în alta. și aceste lumi practic nu au nimic în comun, de aceea apar aceste conflicte pentru că tu ai propriile gânduri, ei pe ale lor și de la asta și încep contrazicerile și peurma se aprofundează și e o ceartă.
Că nu mai vrei să ieși. se poate de explicat și asta, după o anumită perioadă oamenii se schimbă, și pur și simplu nu mai ești nici tu același, și nici lucrurile care pân aunci îți păreau interesante nu mai au același farmec.
Lasă-le pe toate, și încearcă să privești viața din alt unghi.
Încearcă să trăiești altfel, nu cu trecututl, privește înainte.dar trăiește cu azi, mâine nu-i a ta, și nu se știe dacă o vei avea.
Trăiește în așa fel, ca la sfârșit să nu regreți nimic din tot ce-a fost.
sper că te-am ajutat, multă baftă :*

3 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Nibichan a răspuns:

Asta se intampla cu mai toti adolescenti starii de depresii, acel sentiment de parca nimeni nu te intelege, fac parte dintr-un proces de maturizare si incearca sa iesi pe afara chiar daca nu ai chef in felul iti va reveni cheful de viata si va trece de la 0 la 100 good luck happy

| RaluGabi a răspuns:

Buna si eu am cateodata stari de asteadar nu exagerat, nu e deloc recomandat sa stai in pat eu te-as recomanda sa mergi cu parinti la un psiholog pentru niste sfaturi de care ai nevoie si sa iesi cu prieteni nu sta doar in casa.revinotiii viata e frumoasa mai ales daca stii sa o traiesti la timp si specific vastrei.