Ce sa faci, inveti, mergi la facultate si te angajezi. Iti recomand fac. de drept sau medicina.
Poate ca patintii tai au dreptate si numai in acest fel vei putea intelege corect valoarea banilor si cat de greu este sa-i obtii in viata. Vorbeste si intreaba-i ce inteleg ei prin "fa-ti rost de bani, si du-te" si care este motivatia reala a acestor cuvinte.
Pai vrei bani si saracii parinti de unde sa scoata mai mult? E normal sa te ajute dar sa nu exagerezi. Voi vreti disco, vreti haine de firma, vreti laptopuri, vreti masini de unde fratilor daca saracii parinti nu au? De unde? Dar in capul vostru prost aveti impresie ca se departeaza de voi daca nu va mai ofera. Ce produci tu prietene? Spune, ce produci? Consumi prietene, consumi, nu produci nimic. Stai pe jocuri probabil si treci pe la scoala cand si cand - sanchi, ai note mari. Invata matematica, informatica, fizica, chimie - vezi ce se cauta pe piata, nu pretinde ca un animal.
De cand am inceput scoala am doua absente de care maica-mea stie, sunt la cel mai bun liceu din orasul meu, fizica :10, chimie:9, info:10, mate :10.Ce sa fac mai mult de atat? Si ce pana mea sa pot produce la 15 ani?
Buna, Adi,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Posibil ca parintii tai sa incerce sa te faca un om independent, care sa stie si sa fie in stare sa-si procure banii pentru nevoile lui. Desi, la 15 ani nu cred ca ai putea avea o alta sursa de venit in afara de alocatie si poate, bursa scolara. Poate incearca sa te invete valoare banului. Faptul ca se castiga greu.
Ei s-au indepartat de tine doar in aceasta privinta? Sau incep sa te ignore in mai multe privinte? Iti arata afectiune in general, dar cand vine vorba de bani se schimba in comportament? Daca da, cel mai probabil acestea ar fi motivele.
Cand vine vorba de bani, doar mama, ca tata nu prea imi da, imi da 2 lei la juma de an.Colegii mei se duc in excursie, eu stau acasa
BUCURROBERTA întreabă: