| Idkrr29449 a întrebat:

Salut TPU, am 15 ani sunt băiat, nu prea mai am motivație din cauza familiei, mama m-a părăsit și tata s-a sinucis. Stau la sora mea care mă ține pentru bani.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-te de te culca, ca numai porcarii debitezi pe aici.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Invata bine, fii silitor,
Ia note bune, termina liceul fa o facultate fă-ți o familie, demonstrează tuturor ca esti cel.mai bun si esti mai bun ca ei.
Fii fericit

| cossiecosmin a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce usor suna

| RosaliaOriginala a răspuns (pentru anonim_4396):

Notele nu îți țin de foame

| anonim_4396 a răspuns (pentru RosaliaOriginala):

Eu nu făceam referire de moment
Ci de ai oferi o perspectiva in viitor
Dacă înveți bine, poti sa devii cineva, sa ai un viitor.

| just4ubr2015 a răspuns:

Mai are rabdare 3 ani termina scoala apoi cauta de munca si ia viata in piept si dupa 16 ani cauta ceva de munca part time sa strangi un ban pentru tine.

| FilipSorin a răspuns:

Frate stiu ca doar mult dar sfatul meu nu te sinucide te rog...
Mai mult rau iti faci frate
Sfatul meu este sa nu faci asta și sa il accepți pe Dumnezeu in viata ta, El sa fie tatal tau iar tu copilul Lui. Ceeazati o relatie cu El (de prietenie), vorbeștei tot ce ai pe suflet, cerei orice iar El iti va da caci El este credincios, bun, milostiv, încet la manie si toate astea tin tot veacul (infinit). Nu iti spun sa te pocăiești, sa te duci la biserica ci sa iti creezi o relație cu El, El te poate ajuta in tot si foarte mult, tot ce vine de la El este pentru totdeauna si El nu da dragoste, iubire si ce mai vrei tu pe bani, El da gratis si El are grija ca inima ta sa nu se clatine, El nu este ca lumea sa te tradeze si sa iti ofere astea iar dupa sa te rănească, El este diferit. Iti spun te rog, nu te sinucide si lasa l pe Dumnezeu sa te ajute. Fii binecuvântat

| rxbiesx a răspuns:

Sunt atatea lucruri pentru care merita sa traiesti, probabil ca in secunda asta suicidul pare a fi cea mai buna solutie, dar crede ma, am fost in situatia ta si nu merita, promit ca totul va fi bine si desi inteleg ce greu iti este in secunda asta lucrurile se vor imbunatati. ai posibilitatea sa merg la consiliere psihologica? sau sa te descarci unei persoane apropiate in care poti avea incredere. cel mai rau lucru este sa te inchizi in tine ):

| DEVdani a răspuns:

Singura ta sansa, este Domnul Isus.
Citeste Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia (Sfanta Scriptura ).
Incepe cu Noul Testament.
Si citeste in fiecare seara inainte de culcare cate un psalm din cartea psalmi.
Numai Dumnezeu te poate ridica, mental si psihic.
Aici ma refer in sensul bun al vietii (adica al calatorieri pe acest pamanat)

Si oamenii te pot manipula/ajuta din punct de vedere psihic/mental, dar daca te invata cineva GRESIT, intr-o buna zi vei esua si esecul iti aduce SUFERINTA si MULTA DURERE.

Sunt foarte multi psihologi buni, care iti pot da sfaturi, dar niciodata sfaturile lor nu iti vor aduce cu adevarat FERICIREA in viata ta si implinirea adevarata a vietii

Iti vor aduce in viata ta, sperante si multe inselaciuni.

Ai nevoie in viata ta, de oameni care il cunosc si il slujesc pe Fiul Lui Dumnezeu.

Anturajele de genul : cluburi, pariuri sportive, droguri, jocuri pe calculator, iti vor aduce in viata multe necazuri si suferinte.

Ai preţ inaintea Lui Dumnezeu, EL iubeşte fiinţa ta şi sufletul tau.

Întoarcete la Mine, şi Mă voi întoarce şi Eu la tine, zice Domnul.
Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la tine, zice Domnul,
gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să iţi dau un viitor şi o nădejde.

Cheama-Ma, şi-ţi voi raspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti, zice Domnul.

Apocalipsa 3:20
Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.

Deschide uşa de la inima ta, pentru Domnul Isus, ca EL sa intre acolo şi sa locuiasca.

Incepe sa citeşti Biblia, Cuvantul Lui Dumnezeu, incepe cu Noul Testament.
Domnul Isus, iti va vorbi in mod personal, inimii tale, mintii tale.
EL te va lumina, te va ajuta sa intelegi adevarul şi drumul pe care trebuie sa mergi.

Implineşte ce scrie in Cuvantul Lui Dumnezeu:

Marcu 16:16
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.

Domnul Isus sa te binecuvanteze cu mantuire, pe tine si intreaga ta familie.
Cultul si religia nu mantuiesc (nu salveaza) sufletul omului.
Doar Fiul Lui Dumnezeu mantuieste, binecuvanteaza si vindeca.
Fiecare om, trebuie sa aiba o relatie personala cu Fiul Lui Dumnezeu si sa implineasca Cuvantul Lui Dumnezeu.

Ioan 14:6
Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Domnul Isus sa te binecuvanteze cu mantuire.