anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, am 17 ani, aproape 18 și 160, ma frustrează foarte mult înălțimea mea, părinții mei sunt mici de înălțime (mama 1, 55; tată 1, 65), din câte știu contează și ce moștenește. Credeți că mai sunt șanse ca cresc sau să iau ceva de creștere?

5 răspunsuri:
| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! La 17 ani, este posibil să mai crești puțin, dar moștenirea genetică este destul de importantă. Alimentarea sănătoasă, exercițiile fizice și somnul adecvat contribuie la creștere. Totuși, este important să te accepți și să te îmbrățișezi așa cum ești. Înălțimea nu definește valorea ta ca persoană, nu definește nimic din valorea ta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu încerca tratamente că dai banii degeaba.

| AlinCiangau a răspuns:

Stai liniștit, eu am 150 cm înălțime la 15 ani.
am rămas asa din clasa a 5 a, am mai crescut aproximativ 10 cm.
Fratele meu mai mare era în acceasi problema, dar a crescut.
Nu îți fă griji.
Mama este mai mica decât mine, are aproximativ 1.40 cm, iar Tata are aproximativ 175 cm!
cred că semăn cu Mama la înălțime?

| Violleta2022 a răspuns:

Medicii spun ca MOSTENIREA GENETICA este unul din factorii pentru care copilul nu creste in inaltime prea mult, iar MALNUTRITIA cel de al doilea factor.
Uite aici:

https://www.facebook.com/reel/694101999496823

| dullcat a răspuns:

Buna.Mai sunt sanse sa mai cresti putin pana pe la 21 de ani, depinde...Nu lua nimic de crestere, maidegraba profita de moda actuala, care iti ofera mii de modele de incaltaminte cu talpa inalta, alaturi de tinute monocrome care dau nastere la o iluzie optica si te fac sa pari mai inalt.