anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU!
Am 17 ani si in iulie voi face 18 ani

Am înălțimea de 1.73, oare mai am sanse sa cresc sau nu?

Daca da, oare pana la cati cm?

Mentionez ca nu fac sporturi

1 răspuns:
| vmorghulis a răspuns:

În general, fetele ajung la maturitate fizică mai devreme decât băieții, dar creșterea în înălțime poate continua până la vârsta de 25 de ani. Deși factorii genetici joacă un rol important în determinarea înălțimii, există și alți factori care pot influența creșterea, cum ar fi alimentația, exercițiile fizice și somnul.

Dacă înălțimea ta a fost stabilă în ultimii ani, este posibil să nu mai crești mult, dar nu se poate spune cu siguranță până la ce vârstă vei crește. Este important să ai grijă de sănătatea ta, să ai o alimentație echilibrată și să faci exerciții fizice pentru a-ți ajuta corpul să se dezvolte în mod optim.

În ceea ce privește cât de mult mai poți crește, este greu să se facă o estimare precisă fără a avea informații suplimentare despre istoricul familial de creștere în înălțime, precum și alte factori de sănătate și de stil de viață. În medie, bărbații ating vârful creșterii în înălțime în jurul vârstei de 18-21 de ani, dar creșterea poate continua până la vârsta de 25 de ani în cazul unora.