| Florin275 a întrebat:

Salut TPU
Am 17 ani si mi-a spus cineva ca dacă sunt minor nu am voie afara neînsoțit dupa ora 22, e adevărat sau sunt doar stiri false? tin sa mentionez ca doar stam în parc(nu folosim leaganele sau ceva doar pe banca) sau ne plimbam in grup, nu facem galagie doar vorbim sau radem la o gluma din când in cand. am cautat pe google dar n-am găsit, poate am cautat greșit sau habar nu am
Daca stie cineva va rog sa imi spuneti ca nu sunt documentat

14 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cine ți-a spus pe ce s-a bazat?

| Florin275 explică (pentru sadrian46):

S-a bazat pe faptul ca știa el sigur ca legea e asa de pe vremea lui Ceaușescu sau ceva în genu. efectiv chiar nu făceam nimic, doar ne plimbam cat vedeam cu ochii pana ne dureau picioarele ca e mai fain pe noapte e liber fără oameni efectiv ne place la nebunie pana sa fi venit tipu ala sa se apuce sa le spună părinților ca dacă ma găsește politia după 22 am probleme, mai ales părinții ca se pot lăsa amenzi și alte baliverne

| sadrian46 a răspuns (pentru Florin275):

Nici atunci nu era legea. Se consideră că dacă ești adolescent îți petreci noaptea acasă dormind. Iar dacă ești noaptea pe întuneric pe stradă ești cu intenții rele. Așa gândea poliția atunci, așa gândește și acum.

| Florin275 explică (pentru sadrian46):

A okay, dar nu au ce sa ne faca din moment ce noi n am facut nimic.
mersi mult, acum nu trebuie sa mai aiba grija cum ca ar fi ceva rau sa stam afara mai mult. chiar m-a ajutat un raspuns simplu si rapid?

| AnotherGirl a răspuns (pentru Florin275):

Din momentul în care am citit "Ceaușescu" mi-am dat seama cu ce om ați avut de furcă. laughing

Să știi că am observat o frustrare și chiar o ură aparte din partea multor persoane în vârstă față de copii și adolescenți. Când eram mică nu înțelegeam de ce, acum mi-am dat seama că pur și simplu au niște vieți triste și neîmplinite și își varsă amarul și veninul pe cei nevinovați.

Când eram copii, nouă ne ziceau că nu avem voie să ne plimbăm prin fața porții lor, că e casa lor. laughing

Nu există ce-a zis persoana aia. Dacă nu faceți gălăgie, nu țipați, nu umblați cu muzica și scandalul după voi, nu are nimeni ce să vă facă. Asta ar fi singurul motiv să se sune la poliție, dar vârsta nu are nici legătură, e vorba doar de deranjarea liniștii publice.

Plimbați-vă în continuare și ignorați oamenii frustrați care vor ca și alții să se simtă la fel de mizerabil ca ei. happy

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Dacă nu faceți scandal și doar stați la un pahar de vorba nu va face nimeni nimic. Legea poa sa zică multe ca realitatea e alta. Nu va saltă nimeni dacă va găsește pe strada după ora 22 atâta timp cât nu faceți nimic aiurea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista nici o lege care interzice asta. Daca faci o prostie parintii tai pot fi acuzati de neglijenta sau pur si simplu daca politia te gaseste singur noapte se poate interesa daca nu cumva este vorba de neglijenta, dar asta se intampla rar la copii de varste mai mici.

| Florin275 explică (pentru anonim_4396):

Doar ne plimbam pana ne dor picioarele și apoi mergem acasă sau stam pe o banca și vorbim ca bătrânii despre ce vrem sa facem sau chestii Dar mi se pare ciudat având 17 ani sa nu ai voie singur afara, pana la urma nu avem 12 ani sa zici ca nu avem grija sau ceva